Yıllar sonra Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin direkt hale gelmesi konuşulurken, Vatan Partisi'nden dikkati çeken bir adım geldi. Genel Başkan Doğu Perinçek öncülüğündeki heyetin Şam'a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşeceği duyuruldu.

Partinin genel sekreteri Özgür Bursalı, Ulusal Kanal'da yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Önümüzdeki 10-15 gün içerisinde parti heyetimiz Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek başkanlığında Suriye'yi ziyaret edecek ve Sayın Beşar Esad ile görüşecek. Heyetimizde Ethem Sancak ve yine partimizden yetkililer, önemli isimler de yer alacak. Ayrıntılı takvimi önümüzdeki günlerde açıklayacağız."

TÜRKİYE - SURİYE İLİŞKİLERİYLE İLGİLİ SON GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de yaşanan çatışma ortamıyla ilgili görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur" yaklaşımında olduğunu söylemişti.

Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışında “Muhalefet ile Suriye’deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı bir barış olmaz” demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Suriye konusunda atılan adımlar değerli ve isabetli" açıklamasından sonra iktidar partisindeki adımlar hızlanmış; AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Suriye ile Türkiye arasında 'liderler düzeyinde bir görüşme' olup olmayacağına dair soru üzerine "Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim. Bir yerden başlar bunun düzeyi yükselebilir, inşallah" açıklamasında bulunmuştu.