Son dönemlerde ülkemizde yaşanan yangın ve sel nedeniyle yerleşim yerlerindeki vatandaşlar kötü etkilenmiş, hükümet ve Sivil Toplum Kuruluşları da bölge halkı için yardım kampanyası başlatmıştı. Bizler de polemikhaber.com olarak bu yardımları sokağa sorduk.

‘NEREDEYSE DİLENCİNİN PARASINI ALACAKLAR’

Yangın ve sel olaylarında İban ve STK’ların bağış talebi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bir vatandaş tepkisini, “Baktığın zaman işsiz insan dolu her yer. Vatandaş zor durumda,  esnaf bunalımda. Yardım garibana yapılır devlete yapılmaz ki. Madem devlet güçlüdür kendi insanına yardım etsin” sözleriyle sitem etti.

‘MİLLETTEN 10 LİRA İSTENİYORSA ÇOK AYIP’

Yardım için talep edilen bağışlara kızan halk, yaşanan afetler sonrasında Türkiye’nin Somali’ye 30 milyon dolarlık hibe kararına tepkili. Bir vatandaş konu hakkında şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemizin parasını başka ülkelere hibe ediyor ama bizim vatandaşlara niye hibe etmiyor  ? Ben 10 lira bağış yapacaksam, adamda orada 50 Bin TL maaş alıyorsa ben neden bağış yapayım ki  ? Madem hibe yapıyorsun, paran varsa milletine dağıt, ülkeni kalkındır.”

Muhabir-Ayşe Nur Başol