Afganistan’ın son dönemlerde yaşadığı iç karışıklıklar sonrası Türkiye’ye gelen Afgan sığınmacıların sayısı giderek artıyor. Bu duruma isyan eden vatandaş ‘Hepsi işgalci olup buraya geldiler. Nereye baksak yabancı uyruklu var kendi insanımızı göremiyoruz resmen’ sözleriyle tepki gösterdi.

‘KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDEMİYORUM’

Göçmenlerin kendi ülkelerinde kalmasını dile getiren bir vatandaş şu ifadeleri kullandı:

‘Kendimi güvende hissedemiyorum resmen ülkemde yabancı oldum. Hükümet onlara bakkal veya ticarethane açıyor üstelik vergi de almıyor.’ Duruma tepki gösteren bir Suriyeli ‘Benim dükkanım var, vergi veriyorum. Devlet benden nasıl vergi almıyor benden ? Gel göstereyim hepsini’ ifadelerini kullandı.

‘İSRAİL’İN FİLİSTİN’E YAPTIĞI GİBİ..’

Mültecilerin toplumu etkileyeceğini söyleyen halk, Suriyeli göçmenlerden sonra Afgan göçmenlerin yükünü almanın gereksiz olduğunu , ‘Önümüzde ki zamanlarda İsraillilerin Filistinlilere yaptığını Afgan ve Suriyeliler bize yapabilir’ diyerek isyanını dile getirdi.

‘SURİYELİLERİ MUMLA ARAYACAĞIZ’

Göçmen konusundan devletin önlem alması gerektiğini ve bu önlemlerden birinin de Milli Savunma Bakanlığının sınırları koruması olduğunu belirten bir vatandaş ardından sözlerine şöyle devam etti:

"Sınırlarımızda sürekli mülteci akını oluşuyor. Bunların ilerde s8ıkıntı yaratacağını düşünüyorum. Hatta Suriyelileri mumla arayacağız. Bu kadar mültecinin gelmesi ekonomik olarak etkiliyor ve demokratik yapımızı bozuyor."

Ayşe Nur Başol