Gün geçtikçe artan taksi sorunlarından vatandaş muzdarip. Kısa mesafe için müşteri almadıkları iddia edilen taksiciler halk tarafından birçok konuda şikayet ediliyor. Taksi ücretlerinin pahalılığından dolayı taksi kullanamadıklarını söyleyen vatandaş bu durumu ‘rezalet’ diye nitelendiriyor.

‘TÜRK OLARAK TAKSİYE BİNEMEZSİN’

Yakın mesafe için taksi kullanmak istediğini söyleyen bir kişi taksinin kendisini ‘kısa mesafe’ olduğu için taksiye almadığını söyledi. Turiste veya yabancı olmadığı sürece taksi kullanamadıklarını belirtti ve şöyle devam etti: 
‘ Aksaray ve Laleli’ye taraflarına gidin, Tükseniz taksiye binemezsiniz. Çok zor bir şey taksi bulmak. İlla yabancı veya turist olacaksınız; onlardan da fazla para alacak tabi o yüzden yabancı müşteri istiyorlar.’

’35 LİRA YERİNE 100 LİRA’ 

Kısa mesafeler için taksinin sıkıntılı olduğunu dile getiren bir vatandaş ‘ Dün Zeytinburnu’ndan Bakırköy’e geldim, taksi dolandı dolandı ve 35 lira para aldı.O yüzden çok taksi kullanmıyorum ‘ dedi ve  ‘ Yakın arkadaşım Almanya’dan geldi, takside eşiyle Almanca konuşmuş. Taksici yabancı diye 35 Liralık yoldan 100 lira istemiş’ ifadelerini kullandı.

Turistlerin bu durumdan bir hayli etkilendiğini söyleyen bir vatandaş ise tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:
‘Bende yabancıyla evliyim ve aynı şey eşimin de başına da geliyor. 5 dakika yere 3 liraysa 20 lira alıyor. Dürüst olsunlar en azından.’ 

‘Denetim yok bir şey yok. Her şey pahalı herkes zam yapıyor.’

POLEMİKHABER.COM | AYŞE NUR BAŞOL