İYİ Parti lideri Meral akşener'in Başbakan veya cumhurbaşkanı olmasıni istediğini söyleyen bir vatandaş , Akşener'in kendini ispatlamış biri olarak gördüğünü ve yönetimde olması gerektiğini belirtti.'Keşke herkes onun gibi olsa, bu ülkeye yeter' ifadelerini kullanan vatandaş Parlamenter sistemin gerekli olduğunu ve bakanlık sisteminin yürümediğini söyledi. 

'ÜLKÜCÜ TERBİYESİ GÖRMÜŞ'

Başka bir vatandaş ise Meral Akşener'in Başbakanlık hakkındaki ifadeleri için 'Biz kendisini destekliyoruz, bence başbakan olur. Alternatifi yok başka, yüzde 80 başbakan olur. Ülkücü terbiyesi görmüş sonuçta' diye konuştu.

Akşener için 'Bir bayan olarak yakışır. Demokrasi gelir, parlamenter sistem gelir'ifadelerini kullanan vatandaş 'Tek adamlıktan kurtuluruz' diye belirtti

'ONA KİM OY VERİR'

Ülkenin ekonomik açıdan bataklıkta olduğunu ve bunun sebebinin Erdoğan olduğunu söyleyen halk 'Meral hanım kendine güvenip, bu duurmu düzelteceğine inanıyorsa, mazotmuş benzinmiş erzakmış bunların pahalılığını engeleyebilecekse tabi ki başa gelsin. Hepimize çok iyi gelir Meral hanım olur, Devlet Bahçeli olur hangisi olursa olsun eğer kendine güvenipte bu ülkeyi bu bataklıktan çıkarabileceğini düşünüyosa gelsin tabiki olsun Başbakan' dedi ve'Ama ona kim oy verir başa getirir bilmiyorum' diye ekledi.

'ERDOĞAN VARKEN OY TOPLAYAMAZ'

Meral Akşener'in Başbakan olacak kadar destek alamayacağını belirten bir vatandaş 'Başbakan olacak oyu toplayamaz Erdoğan varken, bu kadar basit.' diye konuştu. HDP ile işbirliği yapıyolar beraberler o yüzden çok zor. acaba eski düzeni mi etirecek tekrar? Cumhurbaşkanlığı başbakanlık.. Zor yani anca anayasayı değiştirmesi lazım. Onun içinde halka gidecek soracak. Ama sanmıyorum.'

'HDP'NİN KOLTUK DEĞNEĞİ OLMUŞ'

Bir vatandaş ise konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

'Terör soruşturması var mı ? , terörle alakası var mı ? Kendisine sorsanız ülkücüyüz diyo ama HDP ile işbirliği yapıyor. Hani bir tepki ? HDP'ye koltuk değneği olmuş.' 

'BİR NUMARALI FETÖCÜ'

Akşener'in Başbakan olma şansıın olmadığını söyleyen bir vatandaş 'Çünkü onda ne başbakanlık vasfı var ne bişey var. Ülkeye ihaneti var. Fetocunun ta kendisidir. Bir numaralı fetocudur.Olma şansı yok hatta milletvekili bile seçilemez' ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN GÜZEL BİR DİKTATÖR' 

Akşener'den taraf olmadığını söyleyen bir kadın 'Tayyip Erdoğan gibi kimse lider olamaz.Erdoğan çok güzel bir lider, çok güzel bir diktatör. Türkiye çok güzel yönetiyor. Sadece ekonominin biraz pahalı olması biraz ona desteği etkiliyor onun dışında herşey çok güzel. Ama Meral Akşener'inin başbakan olacağını hiç sanmıyorum' diye konuştu.

Bir vatandaşta Meral Akşener'in 'Başbakanlığa talibim' açıklaması için 'Değişiklikler her zaman iyidir' dedi. 

Akşener'in 'Başbakanlığa talibim' cümleleri için mikrofonumuza konuşan diğer vatandaşların düşünceleri şu şekilde:

"Meral akşener başbakanlığa talip de öne PKK'nın partisinden ayrılması lazım. Sağ parti olmadığı sürece Akşener ne başbakan olur ne de bakan. Önce Kılıçdaroğlu'nun ve PKK'nın partisiyle işbirliği yapmaması lazım. Sağ partiye dönmesi lazım. Meral akşenere seslniyorum; Senin ne işin var chp ve pkknın partisiyle ? Sen sağ partiden gelmesin. Sen gidip CHP ile işbirliği yapıyosun, resmen PKK'ya hizmet ediyorsun."

"Neden başbakan olmasın? Böyle şahsiyetli bir bayanın başbakan olması güzel birşey. Çok da güzel olur. Bir kadın heryeri değiştirebilir."

"Onun devlet yönetiminde yada parlamenter sistemde cumhurbaşkanı olmasını istiyorum. Kendini ispatlamış birisi. Herkes onun gibi olsa bu ülkeye yeter. Parlamenter sistemde gerekli. Tek adamla yürümediğini gördük. Yürümüyor yürümeyecek de. Çünkü bir adam ne derse o oluyor ben haklıyım veya haksızım önemli değil onun dediği önemli ama benim ne yaşadığımı ne çektriğimi o bilmiyor." 

POLEMİKHABER.COM / AYŞE NUR BAŞOL