Dünyanın en büyük otomotiv markalarından biri de olan Volkswagen, 2018'de üretimini gerçekleştirdiği bazı modellerin siparişine yetişemediği için Türkiye'de fabrika kuracağı gündeme gelmişti.

Volkswagen Türkiye şirketinin kurulmasıyla artık geliyor gözüyle bakılan otomotiv devi, tam 4 defa yatırım yapmaktan vazgeçti.

BAKAN PEKCAN DA MANİSA'YI İŞARET ETMİŞTİ

Bilindiği gibi iddiaların gündeme atıldığı dönemde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Volkswagen'in Manisa'da kuracağı fabrikanın arazisini dahi belirlediğini belirtmişti.

KISA SÜREDE ŞİRKET KURULDU

Bu açıklamanın hemen ardından Volkswagen, Türkiye'de kendilerini temsil edecek şirket olan 'Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ.'yi 943.5 milyon lira sermaye ile Manisa'da kurdu.

SÜREKLİ SORUNLAR ÇIKTI

Ancak Volkswagen'in fabrika kurabileceği belirtilen Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan'a göre hem lojistik hem de altyapı olarak öne çıkan aday Türkiye olmasına karşın sürekli bir sorunla karşılaşıldı.

İLK ERTELEME 2019'DA GELDİ

2022 yılında faaliyete geçmesi planlanan ve 5 bin kişiyi istihdam edeceği belirtilen fabrika için adım atılmamış olması kafalarda soru işaretlleri bırakırken Ekim 2019'da Volkswagen'den ilk erteleme geldi.

VOLKSWAGEN'DEN İLK AÇIKLAMA 2019 SONUNA DOĞRU GELDİ

Bu ertelemeden sonra sorunlar büyümeye devam etti ve Aralık 2020 başında Volkswagen CEO'su Herbert Diess, Türkiye’de kurulması planlanan fabrika projesinden vazgeçme nedenlerinden birisinin ülkedeki siyasi durum olduğunu açıkladı.

Volkswagen'in en tepe ismi Herbert Diess

EMRE ÖZPEYNİRCİ: CEKETİNİ ALIP ÇIKMIŞ

Sosyal medyada bir takipçisinin E-Devlet portalı üzerinden Ticaret Bakanlığı sayfasından 'Ticari İşletme ve Şirket Sorgulama' menüsünde Volkswagen'in olmadığını iddia ettiği bir ekran görüntüsüne yorum yapan Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, konu hakkında ''Ceketini alıp çıkmış. Türkiye’de fabrika kurmaktan vazgeçen VW, Manisa’da kurduğu şirketi de kapatmış görünüyor'' yorumunda bulundu.

17 ARALIK'TA TASVİYE SÜRECİNE GİRMİŞ

Öte yandan EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin de Manisa Ticaret Sicili Müdürlüğünden bir kupür paylaşarak Volkswagen Türkiye'nin 17 Aralık'ta tasfiyeye girdiği ve bir hafta sonra da tescil edildiğini belirttiği görseli, ''Bu hikaye mutlu bitmedi'' notuyla paylaştı.