Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) uzun süredir devam eden Ekrem İmamoğlu krizi, son olarak Karadeniz turuyla taçlanmış ve kendisine oy veren çoğunluk tarafından sert şekilde eleştirilmişti.

İMAMOĞLU VE ONGUN'DAN FİYASKO AÇIKLAMALAR

İktidar ve ona yakın gazetelerce yaşanan felaketlerde İstanbul dışında tatilde olduğu eleştirileri alan ve İstanbul'u vuran kar yağışında balıkçıda görüntülenen İmamoğlu'nun son gezisi ise faciayla sonuçlandı. Gezi otobüsünde görüntülenen Nagehan Alçı üzerinden eleştirilen İmamoğlu ve danışmanı Murat Ongun'un açıklamaları kendi seçmeni tarafından da tepkiyle karşılandı.

"Vız gelir, tırıs gider" açıklamasının ardından 'yarım yamalak' özrü de tepki çeken İmamoğlu suskunluğa bürünürken devreye AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen gazete ve yazarların girdiği görüldü.

ALÇI'DAN YAVAŞ'A 'KAFTANCIOĞLU' ÇAĞRISI

İmamoğlu'na tepkilerin 'baş sorumlusu' olan Alçı, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen 4 yıl 11 aylık hapis cezasını onamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'a seslendi. Ancak Alçı'nın bu 'çağrısı' sosyal medyada tepkiyle karşılanırken kullanıcılar, Alçı'nın hem iktidara hem de geçmiş dönemde FETÖ’ye verdiği desteği hatırlattı. Kullanıcılar, öte yandan kararın 'siyasi olduğu' ile ilgili herhangi bir ifade kullanmayan Alçı'ya, asıl çağrıyı iktidara ve mahkemeye vermesi gerektiğini de söyleyerek tepki gösterdi.


MELİH ALTINOK VE AKŞAM GAZETESİ...

Alçı'dan sonra ise Sabah yazarı Melih Altınok ve Akşam gazetesinde çıkan haberler de dikkat çekti. AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesinde, Cumhurbaşkanlığı adaylığında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında İmamoğlu'nun da yer aldığı haberler yapıldı. Ayrıca Altınok'un da son dönemde İmamoğlu ile ilgili yazdığı haberlerde artış yaşandığı gözlenirken, söz konusu bu haberler İmamoğlu için CHP ve Kılıçdaroğlu'na savaş açıldığı yorumlarına neden oldu.


İşte Melih Altınok'un kaleme aldığı yazı...



Akşam gazetesinin ilgili haber kapağı...


'ARKASINDA 5'Lİ ÇETE Mİ VAR?'

Yerel ve ikinci İstanbul seçimlerinde kendisine verilen büyük desteğin etkisiyle ve son dönemde yaptığı şok açıklamalarla taraflı tarafsız birçok kişi tarafından eleştirilen İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nun, "İktidara geldikten sonra ihalelerini iptal edeceğiz" dediği ve kamuoyunda '5'li çete' olarak bilinen müteahhitlere ihaleler vermeye devam ettiği ortaya çıktı. Bunun parti yönetimi ve partililerce tepkiyle karşılandığı öğrenilirken, "Arkasında Trabzon ve Rize sermayesi mi var?" sorularının sorulduğu belirtildi.


Kamuoyunda '5'li çete' olarak bilinen ve Dünya Bankası verilerine göre kamudan en fazla ihale alan şirketlerin patronları...

Öte yandan "İBB'de işe alımların Karadeniz ve özellikle Trabzonlu olma şartı" arandığı iddiaları da en çok eleştirilen konuların başında geliyor...