CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a, "2015-2021 yılları arasında vergi cezası kesilen gazete, televizyon ve radyo sayısı kaçtır, bunlar hangileridir ve ne kadar ceza kesilmiştir? Basın İlan Kurumu kaç gazeteye ilan kesme cezası vermiştir? Vergi borcu silinen ya da indirim yapılan gazete, radyo ve televizyon kanalları hangileridir?" diyerek soru önergesi verdi.

SORU ÖNERGESİ YANITSIZ BIRAKILDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirilen konu Bakan Elvan tarafından "vergi mahremiyeti" gerekçesiyle yanıtsız bırakılırken "Vergi Usul Kanunu'nun ‘vergi mahremiyeti' başlıklı maddesinde, vergi muameleleri ve incelemeleri ile uğraşan memurların görevleri dolayısıyla, mükellefin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine, işletmelerine, servetlerine veya mesleklerine müteallik olmak üzere öğrendikleri sırları veya gizli kalması lazım gelen diğer hususları ifşa edemeyecekleri hükme bağlanmıştır. Soru önergesinde talep edilen vergi mükelleflerinin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına ait bilgilerin paylaşılmasına imkan bulunmamaktadır" denildi.

"YANDAŞ MEDYANIN NE KADAR VERGİ ÖDEDİĞİ SIR"

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Antmen gerçekleri anlatan medya organlarına her gün vergi cezası ve karartma geldiğini belirterek, “Yalan haber yapan ve insanları-partileri hedef gösteren yandaş medyanın ise ne kadar vergi ödediği ve ne kadar vergi borcunun silindiği sır” dedi. Sözcü'ye gerçekleri yazdığı için ceza kesildiğini vurgulayan Antmen, “Çünkü bu iktidar döneminde gerçekleri yazmak suç” dedi.