İktidara yakınlığıyla bilinen yandaş gazete Akit yazarı Hacı Yakışıklı, AK Parti'nin "neredeyse her hafta gelen zamlar rağmen" oy oranının anketlerde yükseldiğini iddia etti.

Yakışıklı, bugünkü köşe yazısına "Rakam vermeyeceğim ancak AK Parti’nin ve MHP’nin oylarında artış görülüyor" ifadeleriyle başladı.

Yakışıklı, Cumhur İttifakı için şu görüşlerini dile getirdi:

"Devlet Bahçeli’nin "çıkarsız" şekilde "devletin bekâsı için Erdoğan" şiarından geri adım atmaması MHP tabanında "sürdürülebilir siyaset" etkisi yaparak tabanı konsolide ediyor. Başkan Erdoğan'ın Rusya- Ukrayna Savaşı’nda Batı’ya "rol model" olduğu açık! Fransa’nın beceremediğini Türkiye'nin Başkan'ı çözüyor!"

'NEREDEYSE HER HAFTA GELEN ZAMLARA RAĞMEN...'

"Neredeyse her hafta gelen 'zamlara' rağmen Türkiye vatandaşları bu mevzunun çözümünün de yine mevcut iktidarda olduğunu söylüyor" diyen Akit yazarı, şunları yazdı:

"Ankara’nın nabzını en iyi "Şentepe esnafı" tutar. Demetevler’de şöyle bir gezin; seçimden önce yaptıkları öngörüler tutuyor. Bir esnaf abinin dükkânına girdim. CHP’ye oy veriyor. 2023’te milletvekili adayı olarak yine CHP’nin adayına oy vereceğini söylüyor, ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminde "Aday belli değil, çok geç kaldılar, gerekirse boş atarım" diyor. Ak Parti’ye oy verdiğini bildiğim başka bir esnaf ise; "Ekonomik açıdan kardeşim zorlanıyoruz. Bazen Ak Parti’den başka nereye oy verelim diye bakıyoruz. Bu muhabbetin sonunda herkes aynı cümleyi kuruyor ve 'Yaparsa yine Erdoğan yapar' deyip onu takip ediyoruz" diyor."