Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. Yargıtay, Kaftancıoğlu'na iki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu.

Canan Kaftancıoğlu’ndan Yargıtay kararı sonrası açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu, "Nerede olursak olalım çalışacak, çalışacak umudu örgütleyerek iktidardaki kötülüğü hep birlikte gönderecek, hukukun üstünlüğünü tesis ettiğimizde hep birlikte nefes alacağız" dedi.

Kaftancıoğlu şunları söyledi:

"Size Ankara-İstanbul arasından sesleniyorum. Ahmet Say'ın cenaze töreninden İstanbul'a doğru dönerken, Yargıtay kararı bana ulaştı.

Burada mesele Canan Kaftancıoğlu'na ne ceza verildi, nasıl verildi meselesinden öte bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Merak eden arayan soran dostlarımıza söylemek isterim ki, biz iktidardaki kötülüğü gönderene kadar, sadece Canan Kaftancıoğlu için değil 84 milyon için hukuku sağlayana kadar her şekilde çalışmaya, çalışmaya, çalışmaya devam edeceğim.

Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet ve gerçek hukuk tesis edilmiş olacak."