Yüzde 17’lik ücret zammı ve esnaf kurye modeli dayatmasına karşı iş bırakan Yemeksepeti kuryelerinin eylemi 26’ncı gününde 5 bin 500 lira net ücret ve iş güvencesi taleplerinin karşılanması için bugün yine Yemeksepeti’nin Levent’te bulunan genel merkez önünde konvoy hâlinde bir araya geldi. “İşçi ve sendika düşmanlığını protesto ediyoruz” yazılı pankartın açıldığı eylemde, “Motorlu kuryeler köle değildir”, “Yemeksepeti kuryeleri, verilen sözler tutulmazsa 1 Mart'ta kontak kapatacak. Zafer direnen emekçinin olacak” ve “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganları atıldı.

'BİR ALIP VEREMEDİĞİMİZ VAR ELBET'

Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Yemeksepeti’nin kurucusu ve eski CEO’su Nevzat Aydın’a "Yemeksepeti’ni sefalet ücretine mahkûm etmek isteyenler, kendileri Maldivler Adası’nda 5 milyon dolara düğün yapıyorlar."açıklamasında bulunarak, "kimsenin özel yaşamıyla alıp veremediğimiz yok ancak burada işçileri asgari ücretle çalışmaya mahkûm edenlerle bir alıp veremediğimiz var elbette." ifadesini kullandı.

HEM DEMOKRAT HEM DE ÖRGÜTLENME YASAK

Küçükosmanoğlu, "Bir taraftan sağa sola demokratlık hikâyesi okuyacaksın ama yeri geldiğinde işçilerin en küçük bir örgütlenme hakkıyla ilgili Türkiye’de bir örneği olmayan, resmi evrakta sahtecilik yaparak işçilerin örgütlenmesini engelleyeceksin. Demokratsan koyalım sandığı, işçiler sendika istiyor mu, istemiyor mu? İstiyorsa hangi sendikayı istiyor, ona saygı gösterelim. Demokratlığın kriteri budur Nevzat Aydın" dedi.

'İŞÇİ SINIFI ARASINDAKİ ÇELİŞKİYİ DERİNLEŞTİREN BİR TUZAK'

Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Yemeksepeti’nin satışından sonra 27 milyon doları 114 tane beyaz yakalıya dağıttıklarını ifade ederek, "Diğer binlerce mavi yakalıya bundan herhangi bir pay vermediler. Bu, mavi ve beyaz yakalılar arasında da bir çelişkiyi derinleştirmeye yönelik bir tuzaktı" açıklamasında bulundu.

'1 MART'TA KONTAK KAPATMA ÇAĞRISI'

Yemeksepeti kuryelerinin başlattığı mücadelenin Türkiye’nin dört bir yanında sahiplenildiğini belirten Küçükosmanoğlu, "Bu mücadeleyle birlikte olan sanatçılar, yazarlar ve aydınlar var. Dünyanın birçok yerinden destek geliyor. Haluk Levent’in de birtakım girişimleri oldu. Onun da girişimiyle önümüzdeki günlerde zaferle sonuçlandıracağız. İşveren tarafından yayılan propagandada ‘Şubat ayında maaşlarınızı zamlı alacaksınız’ deniyor. Mücadeleyi kırmak için her yol ve yöntem denenmekte. Eğer 1 Mart’ta söylenenler yerine getirilmezse tüm Türkiye çapında tüm moto kuryeleri ve Banabi deposunda çalışanları kontak kapatmaya çağırıyorum” dedi.