Siyasi iktidarın muhalefete yönelik baskıları artarken AK Parti ve MHP, kamuoyunda ‘sosyal medya yasası’ olarak bilinen kanun teklifinin, ‘yalan haber ve dezenformasyon amacı taşıdığına’ mahkemece karar verilen paylaşımlarla ilgili müdahale ile yaptırımların yolunu açacağı tartışmaları yeniden başladı.

Çalışmalar ile Basın Kanunu'nda da değişikliğe gidilmesi beklenirken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) muhalif kanallara verdiği cezalar ise toplumsal muhalefet yapılmasını neredeyse imkansız hale getirdi.

Sosyal medya paylaşımları yapanlara yönelik gözaltılar ve tutuklamalar sürerken MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yaptığı paylaşım ile kamuoyunda endişelerin artmasına neden oldu.

Yıldız, "Sosyal ağ sağlayıcılarının büyük kazançlar elde etmelerine rağmen, ihtiyaç duyulan önleyici ve koruyucu mekanizmalar geliştirmedikleri, tedbir almadıkları dahası bu tutumlarında direnç gösterdikleri bilinen bir husustur." ifadeleriyle sosyal medya platformlarına yönelik yaptırımların hız kazanacağı yorumlarına neden oldu.

39 MADDELİK KANUN TEKLİFİ ÇALIŞMALARININ TAMAMLANDIĞINI AÇIKLADI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 'Dezenformasyonla Mücadele Kanunu' olarak bilinen, 'Basın Kanunu' ile diğer bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 39 maddelik kanun teklifi çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal ağ sağlayıcılarının büyük kazançlar elde etmelerine rağmen, ihtiyaç duyulan önleyici ve koruyucu mekanizmalar geliştirmedikleri, tedbir almadıkları dahası bu tutumlarında direnç gösterdikleri bilinen bir husustur. Temel hak ve özgürlükleri korumak devletin yükümlülüğüdür. Dezenformasyonla mücadele kanunu olarak bilinen, basın kanunu ile diğer bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 39 maddelik kanun teklifi çalışmaları tamamlanmıştır" dedi.