Geçtiğimiz ay, Afyonkarahisar'da bulunan Rahmiye Sare Palalı Okulu’nun Kariyer Günleri etkinliğine katılan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 15 yıl önce Şuhut ilçesi Kayabelen Köyü’nde gravite değeri çok yüksek petrol bulunduğunu, bunun Lozan nedeniyle çıkarılmadığını öne sürmüştü.

'BOĞAZDA OTURUP ÜLKENİN KAYMAĞINI YİYORLAR'

Bu açıklamanın sıcaklığı gündemdeki yerini korurken Zeybek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'vahşi ırk köpekler' üzerinden yaptığı açıklamalarda kullandığı 'Beyaz Türkler' ifadesine ilginç bir anlam yükledi. Afyonkarahisar’da her yeni yıl için oluşturulan ve üzerinde şehitlerin fotoğrafları bulunan 2022 Şehitler Takvimi’nin tanıtımında konuşan Zeybek, “2022 Yılı Şehitler Takviminin basımını tamamladık. Bugün itibariyle kardeşlerimize teslim edeceğim. Keşke bu hadiseler hiç yaşanmasaydı. 350 şehidimizin resmi bu takvimde var. Tabi bu menfur terör hadiseleri keşke hiç olmasa diyoruz ama maalesef ülkemizde güzel topraklarımızda cennet topraklarımızda huzur vermemeye and içmiş şerefsizler var. Beyaz Türkler diye adlandırılan bir grup var. Bunlar; Boğaz’da oturup, ülkenin kaymağını yiyip, her türlü terör örgütünün arkasında olan bir grup. ‘Türkiye Türklere bırakılacak kadar değersiz ülke değil’ diyorlar. Bu millet bir oldukça bunu başaramayacaklar bunu kendileri de biliyor” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

4 yaşındaki Asiye Ateş’e pitbull cinsi köpeklerin saldırısıyla ilgili konuşurken ‘Beyaz Türkler’ ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından ‘Beyaz Türkler’ konusu gündemi uzun süre meşgul etmişti.

'BEYAZ TÜRKLER' İFADESİ NEREDEN GELİYOR?

Literatüre Sosyolog Nilüfer Göle tarafından kazandırılan Beyaz Türkler kavramı şehirli seçkin sınıfı tanımlamak için kullanılıyor. Beyaz Türkler, Batılı ve seküler hayat tarzını benimsemiş, ekonomik düzeyi yüksek, eğitim hayatının tümünü veya bir bölümünü yurt dışında tamamlamış güçlü azınlığı ifade ediyor.

POLEMİK HABER / KADİR KAPLAN