Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de, "Milletin sesi" konulu ilk mitingini gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, "Kurtuluş savaşı verdiğini söylüyor ama senin ne kurtuluş ile ne savaşla ilgin var. Sen sarayımda nasıl otururumun düşüncesini taşıyorsun. Allah'ın izniyle iktidar olacağız. Çiftçilerin borçlarının faizlerini ilk bir hafta içinde sileceğiz. Türk Lirası pul oldu. TL'yi hak ettiği yere getireceğiz" diye konuştu.

İKİ BAŞKANIN YOKLUĞU DİKKAT ÇEKTİ

Kılıçdaroğlu'nun konuşması sonrası kürsüye çağrılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Şeçer; CHP Lideri ile birlikte poz verdi. Meydanın hınca hınç dolduğu mitinge İmamoğlu ve Yavaş'ın katılmaması dikkat çekti.


Foto: Twitter / Mitinge birçok belediye başkanı katıldı



Öte yandan Mersin Valiliği, mitinge 21.500 kişinin katıldığını duyurdu

'DAVET EDİLMEDİLER' İDDİASI

Fox TV'de Mersin mitingini yorumlayan Murat Yektin, Mansur Yavaş'a ilişkin "Benim bilgime göre mitinge katılması için bir davet yok" demişti.

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Öte yandan "#MilletinSesiMersinde" sloganı ile sosyal medyanın zirvesine yerleşen CHP'nin Mersin mitingiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu paylaşım yaparken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise mitingle ilgili hiç paylaşım yapmadı.