Daha önce mahkeme kararıyla Şener'den 7 bin 500 lira tazminat alan Özcan, bu parayı Sivas - Gemerek’te bulunan Yurter Özcan ortaokulu öğrencilerine burs olarak bağışlamıştı.

Geçtiğimiz aylarda gazetecilere yapılan saldırıları savunan Hürriyet yazarı Nedim Şener ile CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan arasında sosyal medya üzerinden hakaretlere varan ifadelerin kullanıldığı 'CNN Türk' tartışması yaşandı.

Şener'in CNN Türk hakkındaki yazısına yönelik Yurter Özcan'ın "Hapisten çıkmak için aileni kimlere aracı olarak yolladığını unutma"  demesi üzerine Şener, "Bak şerefsiz CHP’li, senin orada FETÖ’cülerle ne haltlar yediğini kendin anlatıyorsun zaten. Şimdi azıcık onurun varsa, hapisten çıkmam için kim nereye gitmiş açıkla. Seni böyle bırakmam şerefsiz yalancı" ifadelerini kullandı. 

'AMERİKAN MALISIN'

Şener sosyal medyada yaşanan tartışmanın devamında, "Eğer şerefsiz değilsen kim kiminle görüştü açıkla yoksa şerefsizin Amerikan malısın. Ama seni böyle bırakmam" dedi. 

Şener'in sosyal medya paylaşımlarının üzerine Yurter Özcan'dan yanıt geldi. Özcan, "Bana “şerefsiz CHP’li” diyen Nedim Şener: Her CHP’li şereflidir. Ama senin gibi bir iktidar yalakası şereften ne anlar? Elbet bu hakaretinin cevabı sana mahkemede verilir. İktidar yalakası, benden Türkçesini istediğin raporun 2009 Cumhuriyet gazetesi manşetiydi bu. Korku hafızana kötü gelmiş. Şerefsiz CHP’li hakaretinin bedelini de ödeyeceksin. Bunu unutma." şeklinde paylaşım yaptı. 

ÖNCEKİ KAZANIMLARINI BURS OLARAK BAĞIŞLAMIŞTI

Daha önce Nedim Şener'den 7500 lira, Fatih Tezcan'dan 20 bin lira ve Aydınlık Gazetesi'nden de 5000 lira tazminat kazandığını ve bu kazanımları Yurter Özcan Ortaokulu öğrencilerine burs olarak dağıttığını açıklayan Özcan, bu davayı da kazanması halinde elde edeceği tazminat hakkını yine Yurter Özcan Ortaokulu öğrencilerine bağışlayacağını açıkladı.