Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e gideceği tahmininde bulunan  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilcisi Yurter Özcan, 9 Aralık tarihinde yaptığı paylaşımda, "Bana gelen bilgiye göre Şubat 2022’de Erdoğan başkanlığında bir heyet İsrail’e gidecek. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu iktidara geldiğimizde Mısır, İsrail ve Suriye’ye Büyükelçi atayacağını ve ilişkileri onaracağını defalarca söylemişti. AKP hükümeti bizi daha çok dinlemeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 3’üncü Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının ardından düzenlediği ortak basın toplantısında İsrail Başbakanı Benet'in Türkiye'ye karşı olumlu yaklaşımları olduğunu belirterek, "Şu anda Cumhurbaşkanı Sayın Hertzog’la yapmakta olduğumuz görüşmeler var. Belki Sayın Hertzog’un Türkiye’ye bir ziyareti olabilir ama bu arada Başbakan Sayın Benet’in bu noktalarda yine olumlu bazı yaklaşımları var." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın üzerine Yurter Özcan, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: 

"9 Aralık 2021’de, Erdoğan’ın Şubat ayında İsrail’i ziyaret edeceğini açıklamıştım. Dün Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un yakında Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Sonrasında da kendisi de iade-i ziyaret yapar.Ben bunu açıkladığımda saldıran AKP’li troller neredesiniz?" dedi.