Uluslararası Güvenlik ve Stratejik Çalışmalar Uzmanı olan Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, 2023 seçimleri ile ilgili son dönemde tartışma konusu da olan Z kuşağının da içinde bulunduğu çarpğıcı bir anket yaptı.

Yaş dağılımına ve X,Y ve Z kuşağında yer alan seçmenlerin siyasi eğilimlerine göre partilere oy verme durumunu ortaya çıkaran tabloda, 15-21 yaş arasında bulunan Z kuşağının büyük çoğunluğu, AK Parti ve MHP'nin bileşeni olduğu Cumhur İttifakı'na 'hayır' diyor...

Z KUŞAĞINDA ÇOĞUNLUK 'MİLLET'TEN YANA

Gezici'nin paylaştığı tabloda 2023 seçimleri için paylaştığı verilerde 15-21 yaş arasındaki Z kuşağı seçmeninin yüzde 24.6'sı Cumhur İttifakına oy vereceğini bildirirken Millet İttifakı'nın oy oranı 56.9 olarak ölçüldü. Z kuşağından diğer partilere ise 18.5'lik bir oy oranı çıktı.

Y KUŞAĞI DA 'MİLLET' DİYOR

Y kuşağında bulunan  22-27 yaş arasındaki gençlerin yüzde 26.9’u Cumhur İttifakı derken Millet İttifakı'na yüzde 55.1’lik oy oranı çıktı.

Y KUŞAĞI ORTA YAŞ

28 ile 41 yaş arasındakilerin yüzde 30.6’sı Cumhur İttifakı, yüzde 49.4’ü ise Millet İttifakı’na oy vereceğini bildirdi.

X KUŞAĞI 'CUMHUR'

X kuşağında bulunan 62 yaş üstü vatandaşların büyük çoğunluğu Cumhur İttifakı'na oy vereceğini bildirirken yaş ilerledikçe aradaki fark açılıyor.