Türkiye’de tüm sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi konusunda ısrar eden Zafer Partisi, Genel Başkan Ümit Özdağ, Genel Başkan Yardımcıları Cezmi Polat, Seyit Yücel, Serdar Öztürk ve Burak Mengü ile birlikte Van-İran sınırına giderek, Afgan göçünün geçiş noktaları ve sınırda alınan güvenlik önlemlerini yerinde incelemek üzere Van’a gitti.

Van Valisi tarafından talimatla Van-İran sınırına gitmeleri engelenmeye çalışılan parti heyeti, buna rağmen Soğuksu Sınır Karakolu'nu ziyaret ederek, askeri yetkililerden bilgi aldı.

Van’ın Çaldıran İlçesi’ndeki Soğuksu Köyü ile Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi arasındaki bölgede sınırın sıfır noktasına giderek, burada “Hudut Namustur” pankartı açan Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, burada açıklama yaptı.

Açıklama da “Zafer Partisi olarak bugün Afganistan'dan başlayıp İran üzerinden Türkiye'ye uzanan Afgan göçünü ve sınırda alınan tedbirleri yerinde incelemek için Van’a geldik. Bu incelemeyi yaparken, hududun namus olduğunu Zafer Partisi olarak tekrar hatırlatmak ve altını çizmek istiyoruz. Zafer Partisi, bu sınırda güvenliğin sağlanmasının tek yolunun “Anadolu Kalesi” Projesini gerçekleştirmek olduğunu biliyor. Mayınlar Avrupa Birliği'nin sağlamış olduğu fonlarla tek tek sökülürken yerine merdivenle aşınabilecek kolaylıkta duvar inşa etmek Türkiye'nin güvenliğini sağlamaz. Önümüzdeki dönemde hem Afganistan'dan hem Asya'nın başka yerlerinden ülkemize yönelik göçte büyük bir artış olacak. Mevcut hükümetin, saray rejiminin aldığı önlemler Türk Milleti'nin ve Türkiye'nin sınırlarının güvenliğini sağlamaya uygun ve yeterli değildir. Hudut namustur, Zafer Partisi bu namusu sonuna koruyacağı konusunda Türk milletine söz veriyor” ifadelerini kullandı.