Milli takım macerasının ardından Beşiktaş'a geri dönen Şenol Güneş, siyah-beyazlı kulüpte ilk maçında evinde Ümraniyespor karşısında adeta şov yaptığı karşılaşmadan 5-2 galibiyet ile ayrılmıştı. İkinci maçında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan Beşiktaş, özellikle savunmada birçok kritik hata yapıp karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Derbinin ardından takımın genel durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Güneş, 'Çok top kaybı yaptık. Rakip de kendi sahasında oynama avantajını kullandı. Ben daha üstün bir oyun bekliyordum bizden, olmadı. Geçen maçta da, bu maçta da savunma sıkıntısı vardı. Takımın blok olarak gidip gelmesi gerekiyor. Bazen çok geride kaldık. Rakip sahaya çıkınca daha etkili oluyoruz. Bizde o tip oyuncular var. Savunmaya çekilince rakibin işi kolaylaşıyor. Bunların hepsi değişecek' dedi.

GELECEKLERİ 2 MAÇA BAĞLI

Ziraat Türkiye Kupası 4. eleme turunda 9 Kasım çarşamba günü 2. Lig ekiplerinden Serik Belediyespor’u konuk edecek. Siyah-beyazlılar pazar günü ise yine Vodafone Park’ta Dünya Kupası öncesi son maç olan Antalyaspor’la çok kritik bir puan mücadelesine çıkacak. Öte yandan siyah-beyazlı bazı savunma oyuncuları için bu iki karşılaşma geleceklerini netleştirecek.

HİÇ OYNAMAYANLAR DA ŞANS BULACAK

Teknik Direktör Şenol Güneş, Serik Belediyespor maçında as oyuncuları dinlendirerek, yedeklere forma verecek. Ziraat Türkiye Kupası randevusunda kaleyi Ersin’e teslim edecek olan siyah-beyazlı hoca; Welinton, Necip, Dele Alli, Emrecan, Kerem, Montero, Tayfur, Muleka, Atiba ve Redmond’a ilk 11’de şans tanıyacak. Weghorst, Cenk Tosun, Saiss, Tayyip Talha, Gedson, Salih, Nkoudou ve Josef yedek bekleyecek.

TRANSFERDE HEDEF STOPER

Savunmaya en az bir stoper takviyesi yapmayı düşünen Teknik Direktör Şenol Güneş, Serik Belediyespor ve Antalyaspor’la oynanacak karşılaşmalardan sonra kesin kararını verecek. Bu maçlarda olumsuz performans sergileyen oyuncuların forma şanslarının bir hayli azalacağı ifade edildi. Hatta ara transferde bu oyuncularla yolların ayrılmasının bile gündeme gelebileceği ileri sürüldü.

İLK KESİKLER BELLİ OLDU

Teknik heyetin raporuna göre Welinton ve Montero’nun devre arasında takımdan ayrılabilecekleri öğrenildi. Welinton’un bonservisle birlikte bazı İspanyol kulüpleriyle temasta olan Montero’nun ise kiralık olarak gidebileceği kaydedildi.

Polemik Haber