Güney Kore Birleşme Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Güney Kore'nin Pyongyang'ı diyaloğu yeniden başlatmaya yönlendirmek için sivil toplum ve uluslararası kuruluşları kullanacağı söylendi. Kuzey Kore medyasına yönelik yasağın bir iyi niyet göstergesi olarak hafifletilebileceği de eklendi.

2019’DAN BU YANA ASKIDA

Yonhap haber ajansına göre, Birleşme Bakanlığı şimdi geçici olarak Birleşme Üzerine Yeni Gelecek Girişimi olarak adlandırılan daha ayrıntılı bir strateji geliştirmeyi planlıyor. Bakanlık, önlemlerden biri olarak, insanların Kuzey Kore'nin önde gelen gazetesi Rodong Sinmun'u belli yerlerde okumasına izin vermeyi düşündüğünü, ancak çevrimiçi erişime izin verilmeyeceğini söyledi.

Kuzey Kore, ABD ile müzakerelerinin bozulmasının ardından 2019'da Güney Kore ile neredeyse tüm işbirliğini askıya aldı. Birleşme Bakanı Kwon Young-se, "Kuzey Kore'nin samimiyetle diyaloğa geri dönmesi önemlidir" dedi. Seul yönetimi, Pyongyang ile müzakereleri yeniden başlatmaya açık olsa da, hükümetinin şu anda Kuzey Kore'ye somut bir teklif düşünmediğini ekledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER