Tekin'in açıklamaları şu şekilde:

Geçmişte Türkiye'nin milli gelirinde ve bütçesinde "çerez parası" olarak nitelendirilen devlet kurumlarındaki araçlara harcanan parayı savunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şimdi ise "Vatandaş bizden de tasarruf istiyor. Vatandaş haklı" diyerek karar değiştirdiğini görüyoruz.

Milyarları 'çerez parası' olarak görenler, şimdi işlerin ters gittiğini anladıklarında vatandaşımızın isyanını mecburen görmek zorunda kalıyorlar. Artık lüks araçların ve iktidarın gereksiz harcamalarının son bulması gerekmektedir. 125 bin makam aracının hala kullanıldığı bir dönemde, çiftçilerimiz mazot bulamazken, esnafımız benzin sıkıntısı yaşarken Türkiye'de, 7.2 milyar para harcamaya devam etmek ne kadar doğru bir yaklaşım? Bu israfı durdurmanın zamanı gelmiştir.

Vali Gül'den 'Basını süpür' açıklaması: Maksadını aşmıştır Vali Gül'den 'Basını süpür' açıklaması: Maksadını aşmıştır

'AK PARTİ İKTİDARLARININ YANDAŞLARINA BİR KEZ DAHA BAKILMALIDIR'

Sayın Şimşek'in "vatandaş bizden tasarruf istiyor" söylemini samimi bulmadığını ifade eden Gürsel Tekin, “Eğer gerçekten tasarruf yapmak isteniyorsa, öncelikle 125 bin makam aracı satılmalıdır. Tasarruf önemlidir ve desteklenmelidir, ancak Sayın Şimşek'in amacının bütçeyi dengelemek ve kaynak yaratmak ise, öncelikle saraydan tasarrufa başlanmalı ve halkımızın ihalelerle soyulmasına yol açan AKP iktidarının yandaşlarına bir kez daha bakılmalıdır. 

Eğer gerçekten tasarruf yapmak isteniyorsa, öncelikle uçan saraylar ve göz kamaştıran makam araçları satılmalıdır. Son dönemde artan ÖTV’lerle vergilerle vatandaş aracına binecek durumda değil, benzin koyamıyor, mazot koyamıyor. Ama beyefendiler ‘Lale Devri’nde şatafat ve lüks içinde yaşayarak hala makam aracı alıyorlar, uçak kiralıyorlar.

Tasarrufu sağlamak için öncelikle hükümetin kendisi harekete geçmelidir. Ancak, görüyoruz ki, hükümetin amacı sadece bütçeyi dengelemek değil, aynı zamanda halkımızın cebinden daha fazla para almak ve yandaşları zengin etmektir.
Bu süreçte, siz değerli vatandaşlarımızın da sesinizi duyurmanız gerekmektedir. İsrafı raporlamak, hükümetin gözünü açması için önemli bir adımdır. Birlikte mücadele ederek, daha adil bir Türkiye için sesimizi yükseltmeliyiz"