Maviler’e geçen ay Borussia Dortmund'dan katılan Haaland, sezon öncesi Bayern Münih karşısında gol atsa da birkaç fırsatı kaçırdı ve hazırlık maçında, takımı Liverpool'a 3-1'lik bir mağlup oldu. 

‘BİR TÜR ŞOVMENSİN’

22 yaşındaki oyuncu, “Lige ayak uyduracağım. Bu zaman alabilir veya alışma sürecine gerek kalmaz. Görmek zorundayız, ama endişelenmiyorum. Futbolcu olarak hayat bu, böyle yaşamak zorundasınız. Sen bir tür şovmensin. Her hafta sahada yaptıkların için yargılanıyorsun ve elinden gelenin en iyisini yapmalısın” dedi. 

Norveçli yıldız, "Bir forvet olarak benim için bu, vurgulayamayacağım bir şey çünkü çok fazla düşünürseniz, sonunda yapmak istemediğiniz şeyleri yapmaya başlayabilirsiniz. Her şey zevk almaya çalışmak, anı yaşamakla ilgili" diye ekledi. 

‘ZORLUKTAN ZEVK ALIYORUM’

City ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Haaland, şampiyonlar için oynamaya adapte olmanın zorluğundan zevk aldığını söyledi.

Haaland, "Pep Guardiola için oynayan, İngiltere'nin en iyi kulübünde oynayan genç bir oyuncu olarak gelişmeye devam etmem ve birçok şeyde daha iyi olmam gerekiyor. Futbolun en sevdiğim yanı bu, her zaman gelişebilirsin, oyunda her zaman daha iyi olabilirsin. Oyunun bir kısmı konfor alanınızdan çıkmak, ki bu yaptığım ve sevdiğim bir şey çünkü o zaman bir insan olarak daha fazla gelişiyorsunuz" dedi. 

Haaland, Manchester City formasıyla Premier Lig'deki ilk maçında 7 Ağustos'ta West Ham United ile karşılaşacak. (Reuters)