Açıklanan ara karar göre mahkeme; tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol kararlarının devamına, sanık Mehmet Narin hakkında sistemde gözüken ev hapsinin kaldırılmasına karar verirken firari sanık Nuri Gökhan Bozkır'ın avukatının 'tutuklanmama güvencesi' talebini reddetti.

Fethullah Gülen'in de firari sanık olduğu davanın duruşması, Ankara 28'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, sanıklar Levent Göktaş, Aydın Köstem, Mehmet Narin, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu katıldı. Eski istihbaratçı, ve başka bir davadan hükümlü Enver Altaylı ise duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Cumhuriyet Savcısı olaya ilişkin bilgi ve görgüsü olmayan veya tarafların yönlendirmesiyle ifade veren tanıkların ifadelerini kabul etmediğini söyleyerek yeni tanık dinlenmesini istedi. Ardından söz alan sanık Enver Altaylı ara karar öncesi herhangi bir talebinin olmadığını söyledi.

CHP'de milletvekili sayısı artabilir CHP'de milletvekili sayısı artabilir

Söz verilen sanık Levent Göktaş ile Fikret Emek, şehir dışı yasaklarının kaldırılmasını; Aydın Köstem, kelepçenin çıkarılmasını ve adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını beyan ederken, sanık Mehmet Narin ile Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ise üzerine atılı suçları kabul etmediklerini ifade etti.

DURUŞMA 4 MART 2024'E ERTELENDİ

Sanık ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol kararlarının devamına, sanık Narin hakkında sistemde gözüken ev hapsinin kaldırılmasına karar verdi. Tanıkların dinlenilmesine hükmeden mahkeme, firari sanık Bozkır'ın avukatının "tutuklanmama güvencesi" taleplerinin reddine karar vererek, duruşmayı 4 Mart 2024'e erteledi.