İspanyol savcılar, süper starı sekiz yıl hapis cezasına çarptırmak ve suçlu bulunursa 23.8 milyon avro para cezasına çarptırmak istiyor. 45 yaşındaki sanatçıysa, vergi kaçakçılığına dair iddiaları defalarca reddetti.

‘ADALETTEN ŞÜPHEM YOK’

Elle dergisinin İspanyolca baskısına verdiği röportajda, "Davamı destekleyecek yeterli kanıtım olduğuna ve adaletin benim lehime hüküm vereceğinden eminim" dedi. Shakira'nın hukuk ekibi ise, "argümanları uygun zamanda sunarak" işlerini yapacaklarını söyledi. Daha önce, savcılar tarafından sunulan bir anlaşmayı reddetmiş, bunun yerine mahkemeye gitmeyi tercih etmişlerdi. 

Davanın merkezinde, savcıların Shakira'nın İspanya'da yaşadığını ancak resmi ikametgahını başka bir yerde olduğunu iddia ettiği 2012 ve 2014 yılları arasındaki ikamet durumu yer alıyor. İspanya yasalarına göre, ülkede altı aydan fazla kalan kişiler vergi açısından mukim olarak kabul edilir. Ancak Shakira, İspanya'nın o sırada esas olarak yaşadığı yer olmadığını söyledi.

‘İSPANYOL VERGİ MEMURLARININ SALYALARI AKIYOR’

Temmuz ayında savcılar, 2012 yılında Barcelona'da bir ev satın aldığını iddia eden bir belge yayınladı ve bu ev, kendisi ve o zamanlarda sevgilisi olan ünlü futbolcu Gerard Pique’yle beraber kaldıkları bir aile eviydi. Avukatları, 2014 yılına kadar gelirinin çoğunun uluslararası turlardan geldiğini ve uzun zamanlarını İspanya dışında geçirdiğini söyledi.

Elle dergisine verdiği demeçte, "İspanyol vergi makamları bir İspanyol vatandaşıyla çıktığımı gördü ve salyaları akmaya başladı. Ne olursa olsun o paranın peşinden gitmek istedikleri açık" dedi. Shakira, 2015 yılında vergi açısından İspanya'yı ikametgahı ilan etti. 17.2 milyon avro vergi ödediğini ve ödenmemiş borcu olmadığını söyledi. (BBC)