Warner Bros Discovery çok satan genç yetişkin serisi Harry Potter'ın kitap serisine dayanan bir dizi için anlaşmaya yakın. Bloomberg'in iki kaynağa dayandırdığı haberine göre anlaşma resmi olarak duyurulmadı. Ancak ismini vermek istemeyen kişiler, dizinin her sezonunun JK Rowling'in yedi kitabından birini temel alacağını söyledi. 

WARNER BROS AÇIKAYACAK

Şirket, dizinin HBO'nun ana şirketi Warner Bros'un önümüzdeki hafta açıklayacağı yeni yayın stratejisinin köşe taşlarından biri olmasını umuyor. Şirketin CEO'su David Zaslav ve HBO başkanı Casey Bloys, Rowling'i yeni bir dizi yapmaya ikna etmek için çalıştı ancak anlaşma henüz tamamlanmadı.

Dizi, yazarların Rowling'in çoğu 500 sayfadan uzun olan kitaplarının dünyasına daha fazla girmelerine olanak tanıyacak. Warner Bros. daha önce yedi kitabın her birini hit bir filme dönüştürmüştü. Seri son kitaptan uyarlanan iki film ile bitmişti. Warner Bros. tüm zamanların en çok satan kitap serilerinden biriyle daha fazla ürün ortaya koymaya hevesli. Şirketin sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. 

KİTABA UYGUNLUK KONTROLÜ YAPILACAK

Kaynaklardan biri, yazarın orijinal materyaline sadık kalmasını sağlamak için diziye dahil olacağını ancak diziyi günden güne yönetmeyeceğini veya yaratıcıları arasında yer almayacağını aktardı. Rowling zaman zaman trans topluluğu hakkında yaptığı açıklamalarla tartışma yaratmıştı. 

Warner Bros, HBO Max olarak lanse edilen platformu için yeni bir yayın stratejisi duyurmaya hazırlanıyor. Bu stratejinin anahtarı, yeni içeriklere, özellikle de izleyicilerin zaten bildiği hikayelere ve karakterlere dayanan filmlere ve TV şovlarına sahip olmak olacak.

Warner Bros'un Rowling'in büyücülük dünyası, Yüzüklerin Efendisi ve Batman, Superman ve Wonder Woman'ı da içeren süper kahramanlar ligi de dahil olmak üzere bu amaca uygun derin bir kütüphanesi var. Zaslav daha az sayıda film ve TV şovuna yatırım yapmak ve şirketin yaptıklarının daha yüksek kalibreli olmasını sağlamak istediğine karar verdi. Şubat ayında şirketin Yüzüklerin Efendisi'ne dayanan yeni bir film serisi yapacağını duyurdu ancak ayrıntılar üzerinde hala çalışılması gerekiyor.

FİLMLERİ YOĞUN İLGİ GÖRMÜŞTÜ

Harry Potter kitapları, ailesi o daha bebekken öldürülen ve daha sonra büyücü olmayan teyzesi ve amcası tarafından büyütülen genç bir büyücünün hikayesini anlatıyor. Harry büyücüler için önde gelen bir okul olan Hogwarts'a davet edilmesiyle yeteneklerini keşfediyor. 

Potter markası bir dizi başarılı yan ürün ortaya çıkardı. Salt Lake City merkezli Avalanche Software ile çalışan Warner Bros, Şubat ayında Potter dünyasına dayanan bir rol yapma oyunu olan ve merakla beklenen Hogwarts Legacy'yi yayınladı. Aynı zamanda seriye dayanan Harry Potter ve Lanetli Çocuk adlı bir tiyatro oyunu da yapıldı. Ancak en büyük etkiyi yaratan kitapların kendisi ve 8 film oldu. ABD'li yayıncı Scholastic Corp'a göre, kitap serisi 25 yılda 85 dilde 600 milyon kopya satarak tüm zamanların en çok satan kitabı oldu. Box Office Mojo'ya göre, seriden uyarlanan sekiz film dünya çapında 7,7 milyar dolardan fazla bilet satışı gerçekleştirdi.

(KAYNAK)