23 Eylül tarihinde Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği'nin organize ettiği, Maltepe Belediyesi'nin desteklediği Üstat Yazdani'yi onore etme programı Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde değerli tarihçi Üstat Yazdani, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Prof. Dr. Bilgehan Atsız Gökdağ, Prof. Dr. Neslihan Durak, Dr. Babek Cevanşiri, Dr. Asef Muballeg, Dr. Murtaza Sarem, Türk Dünyasının farklı bölgelerinden Sivil Toplum Kuruluşları ve pek çok akademisyen, öğrenci, ev sahibi topluluk ve sığınmacıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Saat 09:00'da sergi açılışı ile başlayan program panel ile devam etti. Hazara Türkleri'ne ait kültürel sergi katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. 

ÜSTAT YAZGANİ'NİN HAYATI ANLATILDI

Panelde zor şartlar altında çalışmalar yapan Üstat Yazdani'nin 75 yıllık hayatı ve 35 yıllık çalışma hayatının anlatıldığı bölümde duygu dolu anlar yaşandı. Aynı zamanda Hazaraların tarihinin yazılmasında Üstat Yezdani'nin rolü, Hazaraların tarihi geçmişi, Türklüğü ve Türk topluluklarıyla bağları üzerine konuşuldu. Program Üstat Yazdani'ye hediye takdimi ile sona erdi.

İşte programdan görüntüler: