Başkent Minsk komutanlığının ofisinde gerçekleştirilen tatbikatın amacı, "birliklerin bilgisini test etmek ve birimin en yüksek muharebe hazırlığına geçişi sırasındaki eylemlerini değerlendirmek" olarak nitelendirildi. 

‘ORTAK GÜÇ’ KURULDU

Rusya'nın yakın bir müttefiki olan Belarus, ekim ayında Belarus'un ev sahipliğinde olacak ve ulusal güvenliği desteklemesi amaçlanan ortak bir askeri güç oluşturulduğunu duyurdu. Rusya'nın 9 bin asker sağlamayı kabul ettiği ve ev sahibi ülkenin 70 bin askeri hizmet üyesinin büyük bir kısmına katkıda bulunacağı bildirildi.

SİLAH AKIYOR

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko, Ukrayna'nın yanı sıra Polonya ve Baltık ülkeleri de dahil olmak üzere NATO üye devletlerini ülkesine tehdit oluşturmakla suçladı. Bu ayın başlarında, Rusya'dan S-400 uzun menzilli hava savunma sistemleri ve İskender taktik füzeleri de dahil olmak üzere gelişmiş silahlar aldığını ve konuşlandırdığını bildirdi.

‘ASKER HARİÇ’ HER TÜRLÜ YARDIMI YAPTI

Geçen hafta Belarus, komşu devletle artan gerilimi gerekçe göstererek Ukrayna sınırındaki birçok bölgede seyahat kısıtlamaları getirdi. Minsk yönetimi, Kiev'i sınırda "provokasyon" yürütmekle suçladı ve Moskova'nın Ukrayna'daki askeri operasyonu sırasında Belarus topraklarını kullanmasına izin verdi, ancak bölgeye asker göndermeyi reddetti.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER