Türkiye, 14 Mayıs'ta milletvekilliği genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) bugün milletvekili seçim listeleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik izlenecek yol haritasını görüşmek için Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) topladı. Öte yandan toplantıda 6 Şubat merkezli depremlerin yıktığı illerdeki durum da değerlendirilecek. 

SEÇİME YEŞİL SOL PARTİ ÇATISI ALTINDA GİRMESİ BEKLENİYOR

HDP Parti Meclisi’nin (PM) 12 Mart’ta gerçekleştirdiği toplantıda aldığı tam yetkiyle toplanan MYK'nın kapatma davasının sürmesi nedeniyle seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında girilmesi yönünde kararı da vermesi bekleniyor.

KARARI EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKINA SUNACAK

HDP'nin MYK toplantısında cumhurbaşkanı adayı da masada. HDP bugün alınacak kararı 16 Mart'ta Emek ve Özgürlük İttifakı toplantısında diğer partilere sunacak.

Bloomberg'in haberine göre ise HDP, cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamaya hazırlanıyor. HDP'nin önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu ile görüşmesi ve desteğini açıklaması bekleniyor. HDP, Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamasıyla birlikte cumhurbaşkanlığı için aday çıkarmayacak.