Seçimlere sayılı günler kala partilerin seçim stratejileri netleşmeye başladı. YSK'nin seçime katılma yeterliliği olan partileri ilan etmesinin ardından partiler en fazla vekil çıkarak stratejileri belirlemek için yoğun mesai harcıyor.

ALTERNATİFİ NETLEŞTİ

Halkların Demokratik Partisi ise kapatılma ihtimali nedeniyle alternatif bir strateji, B planı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’ın haberine göre, uzun süredir gündemde olan HDP'nin seçimlere Yeşil ve Sol Parti çatısı altında katılma alternatifi netleşti.

YEŞİL VE SOL PARTİ SEÇİM YETERLİLİĞİNİ SAĞLADI

Uzun süredir gündemde yerini koruyan HDP’nin kapatılma davasına karşı Yeşiller ve Sol Parti’den seçime gireceği iddiası Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim yeterliliği olan 36 partiyi açıklaması ile birlikte netleşti.Yeşil Sol Parti, YSK'den seçim yeterliliği alarak seçimlere girmeye hak kazandı.

10 NİSAN’DA YSK'YE NİHAİ LİSTELER VERİLECEK

10 Nisan’da YSK’ye nihai listelerin verileceğine ve HDP'nin sözlü savunmasını 11 Nisan’da yapacağına dikkat çeken HDP'liler, partilerinin kapatılması ya da bazı isimlere siyasi yasak kararının önüne geçmek için seçimlere Yeşil ve Sol Parti’den girecek.

Bu kapsamda HDP, Yeşil ve Sol Parti’nin görünürlüğünü sağlamak için Nevruz kutlamalarında Yeşil ve Sol Parti’nin amblem ve flamalarını kullanacak.

HDP YARIN AÇIKLANMA YAPACAK

HDP'de konuya ilişkin son nokta ise yarın gerçekleştirecek MYK toplantısında koyulacak. Yarın gerçekleşecek olan MYK toplantısı ile birlikte söz konusu kararın resmiyet kazanması bekleniyor.