Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin hazine yardımı bulunan hesaplarına tedbiren bloke konulması talebini kabul etti.

Günay şunları kaydetti:

"Mahkemenin adil karar vermesi yönünde engeller olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bütün Türkiye kamuoyu çok iyi biliyor ki son birkaç aydır çok ciddi bir siyasi baskı oluşturarak partimize yönelik bir algı süreci yaşatılıyor. AYM, bu siyasi baskılara göre karar vermiştir.

'AYM, İKTİDARIN SEÇİM KAMPANYASININ ALETİ OLMUŞTUR'

Bugün AYM iktidarın seçim kampanyasının aleti olmuştur. Partimize açılan kapatma davası 2021 yılında MHP'nin kongresinden bir gün önce kendilerine kongre hediyesi olarak açıklanmıştır. İktidarın demokrasi düşmanlığı olarak tarihteki yerini de almıştır. Birkaç ay sonunda sonuçlanması beklenen bir davaya ilişkin verilen bu karar AYM'nin kendi anayasal varlığını yok sayan, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir karar olarak, siyasi bir karar olarak tarihe geçmiştir.

Süregelen bir davanın ortasında alınan bu karar mahkeme üyelerinin nasıl baskı altında olduğunu ve siyasi nefretin boyutunu gözler önüne sermektedir. Ülkenin demokrasi tarihine büyük kara leke olarak geçen bu karar Hazine yardımı seçimlere birkaç ay kala Türkiye'nin üçüncü büyük siyasi partisine değil ÖSO çetelerine, beşli çeteye, ranta ve talana gitsin kararıdır.

Herkesin bilmesi gereken şudur, mafya ile iltisaklı, rant ve talan ilişkilerine batmış, milliyetçi hamasetten başka bir şey bilmeyen siyasi nefreti köpürtenler ülkenin yarınına ilişkin hiçbir fikri olmayanların muradını yerine getirenler halk nezdinde mahkum olmuşlardır.

Partimizi güçsüz bırakmak, seçim çalışmasını yürütmesini engellemek, kolumuzu kanadımızı kırmak isteyenlere birkaç sözümüz var buradan.

'BİZİM PUSULAMIZ TÜRKİYE HALKLARIDIR'

Partimizi tanımayanlar, yılların direniş geleneğinden bihaber olanlar, devlet ocaklarında kurulan ve büyütülen, ayakkabı kutularından, ranttan beslenen partiler halkın gücünün ne olduğunu bilemezler. Bizim pusulamız ve en büyük hazinemiz omzunda boya sandığıyla seçim otobüsümüzün peşinden koşan çocuğun gözlerindeki ışıltı, zafere kalkan parmaklarındaki coşkudur. Bizim gücümüz seçim sabahı ekmek arasına peynir koyarak sandık sandık gezen annelerdir. Bizim seçim coşkumuz geceden sabaha sokak sokak afiş, bayrak çalışması yürüten gençlerdir... Bizim pusulamız Türkiye halklarıdır.

PERVİN BULDAN'DAN AÇIKLAMA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Daha inançlı, daha kararlı, daha güçlüyüz. Bizim hazinemiz bu davaya gönül veren milyonlardır, emekçi halkımızdır. Daha büyük geliyoruz, mutlaka değiştireceğiz. #GASPVAR" ifadelerini kullandı.