Çin Merkez Askeri Komisyonu'na başkanlık eden Xi Jinping, Halk Kurtuluş Ordusu'na (PLA) ‘tam zamanlı savaş hazırlığını’ sürdürme ve ‘her an harekete geçmeye’ hazır olma emrini verdi. 

Xi, ‘’ordumuz zorluklardan ve ölümden korkmadan savaş ruhunu ilerletmelidir" dedi.

‘’TEKNOLOJİYE VERİLEN ÖNEMİ ARTTIRIN!’’

Ayrıca, PLA'yı ön saflardaki eğitimini desteklemesi ve egzersizlerde teknoloji kullanımını önemli ölçüde artırması için yönlendirdi. Modern teknolojiyi savaş etkinliğinin özü olarak gören Xi, orduya tatbikatlarda bilgisayar simülasyonları kullanmalarını ve operasyonlarına
daha yüksek teknoloji ve çevrimiçi yöntemler eklemenin yollarını keşfetmelerini emretti.

20 HİNDİSTAN ASKERİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Çin, geçen yıl komşuları Hindistan ve Tayvan ile gerginliğin arttığını gördü. 
Himalaya sınırındaki gerginlikler, Haziran ayında 20 Hint askerinin öldürüldüğü ve Pekin'in açıklanamayan sayıda zayiat verdiği kanlı bir çatışmayla sonuçlandı. Her iki tarafın gerginliği azaltma taahhüdüne rağmen, sahadaki atmosfer o zamandan beri gergin kaldı.

TAYVAN - ABD İLİŞKİLERİ ÇİN’İ KIZDIRDI

Geçen ay Çin, bir ABD savaş gemisinin bölgeye gitmesinden bir gün sonra Tayvan Boğazı'a bir uçak gemisi gönderdi. 

Taipei'nin yeniden silahlanma programı başlatması ve Washington ile birkaç büyük silah anlaşması sağlamasıyla Pekin’in bölgedeki askeri politikalarını sertleştirdi.

Çin ve ABD, Güney Çin Denizi'nde birbirlerini kışkırtıcı manevralar yapmakla suçlamaya devam ederken, bir ticaret savaşı ve Washington'un Hong Kong'daki protesto hareketine verdiği destek nedeniyle bağları daha da zarar gördü.

(RT)
Çeviri: İsmail Cömert