Hindistan Savunma Bakanlığı’nın bir parçası olan Nehru Dağcılık Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, 34 dağcılık kursiyeri ve yedi eğitmenden oluşan grubun yerel saatle 08.45'te çığa çarptığı belirtildi.

‘ULAŞMAK KOLAY DEĞİL’

Uttarakhand eyaletinin polis şefi olan Ashok Kumar, grubun Salı sabahı Himalayalar'ın Gangotri sıradağlarında bulunan bir dağ zirvesindeki çığdan etkilendiğini söyledi. Kurtarma ekipleri, hayatta kalan sekiz kişiyi kardan çıkardı ve hastaneye kaldırdı. Hindistan haber ajansı Press Trust, 10 kişinin öldüğünü bildirdi.

Dağcılık enstitüsü, eyalet ve ulusal afet müdahale kuvvetleri ve Hindistan hava kuvvetleri yetkilileri bölgeyi araştırırken dört cesedin kurtarıldığını söyleyerek “Hindistan hava kuvvetleri, bunun olduğu dağın havadan keşfini yapıyor. Oraya ulaşmak kolay değil” diye ekledi.

ÜLKE TARİHİNDE İLK

Uluslararası Tırmanma ve Dağcılık Federasyonu yetkilisi ve eski bir Hint hava kuvvetleri subayı olan Amit Chowdhary, "Hint dağcılık tarihinde ilk kez bu kadar büyük bir dağcı stajyer grubunun çığda ölmesi oldu" dedi. .

Savunma Bakanı Rajnath Singh, can kaybından "derin üzüntü duyduğunu" söyleyerek "Sevdiklerini kaybeden yaslı ailelere başsağlığı diliyorum" dedi. (Guardian)