Hindistan Donanması, 5 Ocak Cuma günü bir açıklama yaparak, Liberya bandıralı bir dökme yük gemisine yönelik kaçırma girişiminin ardından bölgeye savaş gemisi gönderdiğini bildirdi. Bir savaş uçağının da durumu yakından izlediği belirtildi.

ABD'den 'Navalni' değerlendirmesi: Putin, emir vermemiş olabilir ABD'den 'Navalni' değerlendirmesi: Putin, emir vermemiş olabilir

Reuters'ın aktardığına göre, Somali kıyılarına yakın bir bölgede kaçırıldığı ifade edilen MV Lila Norfolk isimli gemide en az 15 Hindistanlı mürettebat vardı. Hindistan'ın ANI haber ajansı, Donanma'ya 4 Ocak Perşembe günü konuyla ilgili bildirim yapıldığını aktardı. Hindistan Donanması'nın açıklamasına göre, gemi, Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) portalına da bir mesaj göndererek dün gemiye kimliği bilinmeyen 5-6 silahlı kişinin bindiği bilgisini verdi. UKMTO da konuya ilişkin yaptığı bildirimde, kaçırılan geminin olay sırasında Somali kıyılarının 460 deniz mili açığında olduğunu belirtti.

"MÜRETTEBATLA İLETİŞİM KURULDU"

Geminin kaçırıldığının bildirilmesi üzerine INS Chennai isimli Hindistan savaş gemisi kaçırılan gemiye yardım etmek üzere bölgeye gönderildi. Donanma'nın açıklamasına göre, kaçırılan gemiyi izlemek üzere bölgeye bir de Donanma'ya bağlı devriye uçağı gönderildi.

Söz konusu devriye uçağının sabah saatlerinde gemi mürettebatıyla iletişime geçtiği ve gemidekilerin güvende olduğu haberini aldığı ifade edilen açıklamada, hem devriye uçağı hem de Hindistan Donanması'na ait geminin söz konusu gemiye eşlik ettiği kaydedildi. Öte yandan, kaçırma girişimini ise henüz üstlenen olmadı.