H.K.G isimli kadının 6 yaşındayken evlendirilmesi ve yıllar boyunca nitelikli cinsel istismara maruz bırakıldığı olayla gündeme gelen İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın, Whatsapp yoluyla çocukların cep telefonlarına gönderdiği bir propaganda videosu ortaya çıktı.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ İLE İLGİLİ İŞ BİRLİĞİ

H.K.G'nin cinsel istismar şikayetiyle 2020 yılında savcılığa başvurmasına rağmen, vakfın çocuklara gönderdiği videoda Hiranur Vakfı ile Şanlıurfa Valiliği arasında resmi iş birliği yapıldığından bahsedilmesi dikkat çekiyor.

Çocuklara yönelik dini eğitim verildiğini belirtilen propaganda videosunda, 300 kadar Suriyeli çocuğun valilik iş birliğiyle kamplardan alınarak yurtlara verildiği ve burada dini eğitimden geçirildiği ifade ediliyor.

Tartışmaların odağındaki Hiranur Vakfı'nın İsmailağa Cemaati'nin bir kolu olduğu biliniyor. Son olarak ortaya çıkan olayda cinsel istismar kurbanı H.K.G'nin 6 yaşındayken cemaatin 29 yaşındaki bir müridiyle evlendirildiği anlaşılmıştı.

H.K.G'nin 2020 yılında konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğu ancak buna rağmen aradan geçen sürede soruşturmayla ilgili herhangi bir ilerleme kaydedilmediği ortaya çıkmıştı.(Gerçek Gündem)