İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nin 6 yaşından itibaren Kadir İstekli tarafından sistematik olarak cinsel istismara uğraması gündemdeki yerini koruyor.

Türkiye, 6 yaşındaki kızını 'evlendiren' Hiranur Vakfı kurucusunu konuşurken; suça karışan çok sayıda kişiyle fotoğrafları ortaya çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Hiranur Vakfı yöneticileri ile de yaklaşık 5 buçuk yıl önce bir araya geldiği anlaşıldı. 

KENDİLERİ PAYLAŞTI

Vakfın internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yer alan bilgilere göre; 23 Mayıs 2017'de Hiranur Vakfı Kurumsal İletişim Birimi, İçişleri Bakanı Soylu'yu makamında ziyaret etti. 

soylu foto

Ziyaret, "Hiranur Vakfı Kurumsal İletişim Birimimiz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'yu ziyaret ettiler" notuyla paylaşıldı.

BAKAN YARDIMCISI ERSOY'A DA ZİYARET

Hiranur Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kul ve vakfın Yurtiçi Sorumlusu Şahin Palut'un, Soylu'nun yardımcısı Mehmet Ersoy'u da ziyaret ettiği görüldü.

baskan yrd 2 hiranur

Söz konusu ziyaret, vakıf tarafından "Hiranur olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Kul ve Yurtiçi Sorumlumuz Şahin Palut ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bakanımızın yardımcısı Mehmed Ersoy'u makamında ziyaret ettik" sözleriyle paylaşıldı.