Gazeteci Barış Terkoğlu, Halk Tv canlı yayınında feminist yazar Konca Kuriş'in kızı Sırma'dan gelen mesajı paylaştı.

'MÜCADELE BİTMEDİ'

Terkoğlu, Konca Kuriş'in kızı Sırma'yla yazıştığını anlatarak kedisine gelen mesajı paylaştı: 

"Şimdi biz nerelere sığacağız, nasıl nefes alacağız, kime derdimizi anlatacağız ya da kim anlayacak bizi bu saatten sonra?"

Terkoğlu "Neden bunu yazdı. Çünkü biliyorsunuz Erdoğan bu seçimi kazanmak için Konca Kuriş'in katili olan Hizbullah'ın yasal ayağıyla ittifak yaptı. Bu seçimi böyle kazandı. Kılıçdaroğlu kendisine destek vermiş kitlelerde bu hayal kırıklığını gördüğü için bu mücadele bitmedi bu yıkıma gerek yok dedi. Ve aslında ülkenin neredeyse yarısının oyunu almış bir lider olarak mücadelenin bitmediğini herkese hatırlattı" dedi.

KONCA KURİŞ'İN AĞABEYİ DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Hizbullah’ın Konya’da 38 gün boyunca işkence ettikten sonra katlettiği Müslüman feminist yazar Konca Kuriş’in ağabeyi Mehmet Genç, HÜDAPAR’ın AK Parti listelerinden seçime girmesi hakkında “HÜDAPAR'ın bir katliam örgütü olduğunu biliyoruz. Bunların legal vaziyete geçmesi şartlar gerektirdiği için. Bunlarla ittifak yapmayı kanımız donarak izliyoruz, doğru bulmuyoruz” yorumunda bulunmuştu.

Konca Kuriş 16 Temmuz 1998'de evinin önünden gece yarısı eşi Orhan Kuriş etkisiz hâle getirilerek kaçırıldı. 555 gün sonra 23 Ocak 2000'de Konya'nın Meram ilçesinde Türkiye Hizbullahı'na ait ölüm evinin bodrumunda ölü bulundu.