Kaynağa göre, aynı zamanda elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO'su olan Musk, Twitter'ın davayı düşürmesi durumunda şirketi hisse başına 54.20 dolara satın almak için Nisan ayı anlaşmasına uyacağını belirtti. 

Açıklamasında, davayı sona erdirme çabalarında, iki tarafın mahkemedeki ifadesini ertelemeyi kabul ettiğini, ancak müzakerelerin daha fazla zaman alması beklenen tam bir çözümle devam ettiğini de ekledi. 

‘TARAFLAR HAREKETE GEÇMEDİ’

Bununla birlikte, Twitter'ın hukuk ekibi henüz herhangi bir anlaşmayı kabul etmedi ve Yargıç Kathaleen McCormick, günün erken saatlerinde yaklaşmakta olan duruşmaya hazırlandığını söyledi. McCormick, "Taraflar bu davayı durdurma kararı vermediler ve herhangi bir taraf da oturumun durdurulması için harekete geçmedi. Bu nedenle, 17 Ekim 2022'de başlayacak olan davamız için çalışmaya devam ediyorum” diye ekledi. 

TWİTTER İNDİRİME GİTMİYOR

Musk'ın Pazartesi günkü önerisinde, anlaşma kapanışının borç finansmanının alınmasını beklenmesi koşulu vardı. Görüşmeler gizli olduğu için anonimlik talep eden kaynak, olası anlaşmanın muhtemelen bu koşulu ortadan kaldıracağını söyledi.

New York Times'ın Çarşamba günü bildirdiğine göre, Musk ve Twitter temsilcileri geçtiğimiz haftalarda sosyal medya platformunu satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmada olası bir indirim için başarısız görüşmeler gerçekleştirdi. Habere göre, Musk başlangıçta yüzde 30'a varan bir indirim istedi, ancak daha sonra yüzde 10'a kadar daraltıldı ve sonunda Twitter tarafından reddedildi. (Reuters)