Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen ve Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir Habertürk'te yayınlanan "Olaylar ve Görüşler" programına katıldı. Burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik zammına gösterdiği tepki, zamlar geri çekilene kadar "Faturamı ödemeyeceğim" açıklaması masaya yatırıldı. Programda siyaset ve gündeme dair konular konuşulurken Ersan Şen ile Rezan Epözdemir arasında geçen 'şeyologlar' tartışması gündem oldu.

'HER ŞEYOLOG' ÇIKIŞI

Programda Rezan Epözdemir'in her akşam fikir beyan eden hukukçular olduğunu belirterek söylediği "Hukukçu arkadaşlarımız sondaj, deprem, dış politika değerlendiriyorlar. Türkiye'de 'her şeyologlar' türedi son dönemde. Bu gelişmelerin sosyolojik etkilerinden bahsedebilirsiniz ama kalkıp da ekonomik, finans paradigmalarıyla konuşamazsınız. Bir hukukçunun bunları yapmaması lazım" ifadelerini kullandı.

ŞEN'DEN HODRİ MEYDAN

Epözdemir'in sözlerine alınan Şen ise şöyle karşılık verdi:

"Rezan kardeşim iğneliyor bizi. Yayını terk ederim. Benim gibi profesöre, yazmışım 50 kitap binlerce makale... Bana söz söyleme kapasitesine sahip değil. Herkes eserleriyle konuşsun. Bu yayında olmak zorunda değilim, yel kayadan sadece toz alır. Hodri meydan herkes bilgisini döker ortaya. Hodri meydan yazdığınla konuşalım"

Epözdemir ise sözlerinde Ersan Şen'in isminin geçmediğini söylese de tartışma büyüdü. Ersan Şen, özür dilemesini istediği Epözdemir'den "Özür dilemek erdemdir. Yanlış bir şey yapsam özür dilerim" karşılığını aldı.