Kötü gidişi süren ve Championchip'te dibe yaklaşan Hull City'de teknik direktör Şota Arvaledze ile yollar ayrıldı. 

ILICALI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Son 4 maçından yenilgiyle ayrılan Hull City Teknik Direktörü Şota, Acun Ilıcalı ile yaptığı görüşme hakkında şunları söylemişti: "Her zaman yaptığımız görüşmeyi yaptık. Ne yapabilirim veya ne düşünüyorum konusunda görüştük. Konu geçmişle ilgili değildi. Kimse geçmişle ilgili düşünceleri dinlemek istemiyor. Medya, buraya birisini getirme konusunda meşgul" diyen Hull City Teknik Direktörü, 3-0 kaybedilen Sweansea karşılaşmasının üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Şota, "Üzgün olmamanız için deli olmanız gerekirdi. Bunun sizi etkilememesi mümkün değil. Bunlar beni de etkiledi. Herkesi etkilemiştir" demişti.

HEDEF PREMIER LİG'E YÜKSELMEKTİ

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu İngiltere Championship ekiplerinden Hull City'de 2'nci başkan Tan Kesler, Hedeflerinin Premier Lig'e yükselmek olduğunu ifade etmişti.

Kesler, "Bu sezon hedeflerimiz var. Play-off için takım kurduk. Oraya yönelik bir yapılanma yapıyoruz. Play-off derken yanlış anlaşılmasın, en kötü ihtimalle oradan Premier Lig'e çıkmaya odaklı bir kadromuz olacak. İlk 3'te bizim paraşüt dediğimiz; bir önceki sene ligden düşüp, yardım alıp, Premier Lig yardımıyla alt ligde rekabet eden, kadro kuran takımlarla da kafa kafaya mücadele edebilecek bir kadro kurduğumuza inanıyorum. Acun Bey de böyle düşünüyor. Çok heyecanlıyız bu konuda" diye konuşmuştu.

PUAN ORTALAMASI

Acun Ilıcalı'nın Hull City'yi satın almasıyla birlikte Turuncu Siyahlılarda teknik direktörlük görevine başlayan Şota Arveladze, Hull City'nin başında çıktığı 29 karşılaşmada 1.10 puan ortalaması tutturdu.

Şota Arveladze bu süreçte oynanan 29 maçta 9 galibiyet, 14 mağlubiyet ve 6 beraberlik elde etti.