15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da TRT yayınını kesmek üzere televizyon binasına darbeci askerlerin, yanlarında götürdükleri ve daha sonra tellerden kaçarken görüntülenen 3 kişiden biri Niyazi A.  ve FETÖ'ye destek için sosyal paylaşım sitelerinde mesajlar yayınlayan Niyazi A.'nın meslektaşı ve arkadaşı mühendis Cihan İpekci Yozgat'ta yakalanıp, gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, 7 yıl önce mühendis Cihan İpekci'nin darbe girişiminde gözaltına alındığı eve ziyaret gerçekleştirdi. Cihan İpekci'nin ailesi ile fotoğraf çektiren ve bu fotoğrafları sosyal medya adresinde paylaşan Akay, "Kış günü bir evde ne kadar kişi ağırlanabilirse o kadar kişi vardı. Bektaşlı’da İbrahim İpekçi’nin yedi yıldır bıkmadan yaptığı davete katıldık.  İpekçi ailesi ve emeği geçenlere, keyifli sohbetimize eşlik eden aziz çiftçilerimize teşekkür ediyor, gönlünüze sağlık diyorum" dedi.

JANDARMA O EVE OPERASYON DÜZENLEMİŞTİ

Jandarma ekipleri 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cihan İpekci'nin yakalanması için Akay'ın ziyaret ettiği eve operasyon düzenlemişti. Operasyon sonrasında evin bahçesinde dizüstü bilgisayarı, tablet ve cep telefonu ele geçirilmişti. Cihan İpekci ise arkadaşı Niyazi A. ile birlikte üzerinde atletle evine bir kaç metre uzaklıkta yakalanarak gözaltına alınmıştı. Cihan İpekci'nin yakınları da o dönem operasyon düzenleyen jandarma ekiplerine tepki göstermişti.

Diğer yandan Hüseyin Akay FETÖ'cü Cihan İpekci'nin 2018 yılında yapılan düğün törenlerine de katılmıştı. (Gastepress)