Kahramanmaraş depremlerinde en çok etkilenen illerden biri olan Osmaniye'de depremzedelere ve teşkilatına geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Binanın zemininin etüdünü düzgün yapacaksın, ruhsatlandırmasını doğru düzgün yapacaksın. Kafana göre imar barışı affı çıkarmayacaksın. Yani bu felaketin bu derece büyük yaşanmasının sebebi esasında yine hükümetlerin bugüne kadar bıraktığı eksik noktalar” açıklamasında bulundu.

'MALIN MÜLKÜN BİR KIYMETİ YOKMUŞ'

Felaketin herkes için uyandırıcı ibretlik manalar barındırdığını belirten Hüseyin Baş şu açıklamalarda bulundu:

“Yani insan hayatını bir ölçü tabanına oturtmakla mükellef. Bir ölçüye oturacaksın, o ölçüde hareket edeceksin. Onun yanında eksikleriniz, hatalarınız, yanlışlarınız mutlaka olur. Hani Orhan Gencebay'da diyor ya 'hatasız, kul olmaz' mutlaka olmaz ama bir ölçüm olacak, bir sabitin olacak, bir idealin ve bir hedefin olur. Bu uğurda hareket edeceksin. Dolayısıyla bu felaket de hepimiz için hem ibretlik hem uyandırıcı hem gözümüz açıldı yani şu manada eyvah dedik ya, bizim de başımıza gelebilir. Sonra şunu dedik ulan dünya dediğin üç günmüş işte. Malın mülkün bir kıymeti yokmuş. Yani çok enteresan hepimiz için bir aydınlanma aslında Allah ibret almayı hepimize nasip eylesin ve bir daha böyle felaketleri yaşamamayı nasip eylesin.

'ÖLEN ÖLDÜ, GİDEN GİTTİ'

Ama şunu gözlemliyor ve biliyorum. O bina yıkılmayacak yani öyle bir şey yok. O bina yıkıldıktan sonra ben enkaza koştum, ben şu kadar yardım götürdüm, ben. Bunların hiçbir kıymeti yok. Sen o binayı düzgün yapacaksın, o binanın zemininin etüdünü düzgün yapacaksın. Ruhsatlandırmasını doğru düzgün yapacaksın. Kafana göre imar barışı çıkarmayacaksın, affı çıkarmayacaksın. Yani bu felaketin bu derece büyük yaşanmasının sebebi esasında yine hükümetlerin bugüne kadar bıraktığı eksik noktalar. Zemine etüdünü yapma, müteahhidini sorgulama, yapı denetim doğru düzgün iş yapmasın, mühendis... Ya birçok inşaatın birbirimizi kandırmayalım, imza atan mühendisin şantiyeden haberi bile yok. Bugün böyle işliyor bu işler. Ondan sonra bina yıkıldı eee.. Ben koşacağım yardım götüreceğim ama orada ölen öldü, giden gitti. Dolayısıyla buralarda inşallah çok artık yeni adımlar atılıp çok sıkı tedbirlerin alındığı bir sürece gireriz diye umut ediyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun.” 

(Anka)