Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın seçim hedeflerini anlattı ve rakiplerini eleştirdi. Aydın, "Saadet Partisi, Milli Görüş'ün sahibidir" dedi.

Gazete Duvar'dan Anıl Mert Özsoy'un haberine göre, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Birol Aydın, ittifaklar, seçim çalışmaları ve vaatleri hakkında konuştu.

"BUGÜN NE YAŞIYORSAK HER ŞEYİN SEBEBİ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ"

Altılı Masa ittifakının parlamenter sisteme dönüş için kurulduğunu ve istenen netice alınmayınca yerel seçimlerde devam etmediğini vurgulayan Aydın güncel siyasete dair önemli yorumlarda bulundu. Aydın, "İnsanlarda geçim sıkıntısı kaygısı var. Adalet mumla aranır olmuş. Sosyal bünye ve ahlaki yapımız erozyona uğradı. Eğitim sistemi her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Üretim azaldı, Türkiye neoliberalizmin ezdiği bir hale geldi. Bugün ne yaşıyorsak hepsinin sebebi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir" dedi. 

"BİRİNE KAZANDIRMAK YA DA KAYBETTİRMEK İÇİN DEĞİL"

Yerel seçimlerin kendine has dinamikleri olduğunu dilen getiren Aydın, İstanbul'un iki tercihe sıkıştırılamayacağını ve kazanmak istediklerini söyledi. Aydın, "Biz kazanmazsak İstanbul kaybeder. Bizim adaylığımız birine kazandırmak ya da kaybettirmek için değil" şeklinde konuştu.

MSB acı haberi açıkladı: 1 asker şehit oldu MSB acı haberi açıkladı: 1 asker şehit oldu

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NE ELEŞTİRİ

Milli Görüş geleneğinin bir diğer temsilcisi olan Yeniden Refah Partisi ile bir iş birliği içerisinde olmadıklarını aktaran Aydın, "Biz kendimize bakıyoruz. Farklı zamanlarda, farklı söylemlerle ortaya çıkan yapılar, Saadet Partisi güçlenmesin diye algı oluşturur" ifadelerini kullandı. 

Milli Görüş geleneğinin vefat etmiş lideri Necmettin Erbakan'ın sözlerini hatırlatarak Yeniden Refah Partisi'ne yönelik eleştirilerde bulunan Birol Aydın, "Milli Görüş'ün kurumsal anlamda sahibi Saadet Partisi'dir. Kişiler kendilerine Milli Görüşçü diyebilir ama kurumsal olarak bunu söylemek gülünç bir durumdur" dedi. 

"YOKSUNLUK VE YOKSULLUĞUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Son olarak ülkedeki en büyük sorunun yoksulluk olduğunu vurgulayan Aydın, seçildikleri takdirde tüm bunların çözümü için çalışacaklarını söyledi.