İBB, ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde, Gezici Kadın Danışma noktaları projesini hayata geçiriyor.

Mahkemeden Can Atalay kararı! 2 ayrı suçtan da beraat etti Mahkemeden Can Atalay kararı! 2 ayrı suçtan da beraat etti

Mobil danışma merkezi olarak hizmet verecek ‘Mor Otobüs’ yola çıkıyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele başta olmak üzere; psikolojik danışmanlık, sağlık beslenme ve kariyer danışmanlığı gibi konularda da bilgilendirmeler yapılacak. Her hafta 5 ilçe 85 mahalleyi dolaşacak Mor Otobüs’te; psikolog, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen ve sağlık eğitimcisi bulunacak. 

HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR HİZMET

Mor Otobüs ile İBB Kadın Danışma Merkezlerine gelemeyen kadınların da hizmetten faydalanması amaçlanıyor. Otobüste danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra kadınlar mahallelerine dair yaşadıkları sorunları paylaşabilecek, ilgili birimlerle temasa geçebilecek.

KADIN DESTEK HATTI

Öte yandan İBB’nin, şiddete maruz bırakılan kadınların hukuki, psikolojik ve sosyo-ekonomik destek alabileceği, 7 gün 24 saat Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere dört ayrı dilde ulaşabileceği Kadın Destek Hattı’na 444 80 86 numaralı hattan veya ALO 153’ten ulaşmak mümkün.