12 Haziran 2020 tarihinden beri İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Alper Bilgili 28 Şubat 2023 tarihi itibarıyla emekliye ayrılacağı duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu imzasıyla duyurulan kararda; İETT İşletmeleri Genel Müdürü Hüseyin Alper Bilgili'nin görevinden emekliye ayrılacağı ve İBB Genel Sekreterlik Danışmanı olarak görevine devam edeceği bildirildi.

İBB'nin Resmi İnternet Sitesinden paylaşılan karara göre, Bilgili'nin yerine halen görevi devam eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökçe atandı.

İBB'nin Resmi İnternet Sitesinde yayımlanan yazı şu şekilde:

"12 Haziran 2020 tarihinden bugüne İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Sayın Hüseyin Alper Bilgili 28 Şubat 2023 tarihi itibarıyla emekli olacaktır.

Sayın Bilgili bu süre zarfında İstanbul'umuza hizmet kapsamında İETT'nin kurumsal ve teknik gelişimi alanlarında, çok zorlu bir dönemde, Halk Otobüsleri dönüşümü, Garajlar İşlettirme Modelinin iptali, yeni Metrobüs alımı gibi çok değerli çalışmalara liderlik etmiştir. Bu değerli hizmetler için teşekkür ediyorum. Sayın Bilgili, 1 Mart 2023 tarihinden itibaren, İBB Genel Sekreterlik Danışmanı olarak bizlere destek vermeye devam edecektir. 

Bu değişiklikle birlikte, Yönetişim Modelimizde, bugüne kadar, İştirakler İcra Grubu içerisinde temsil edilen İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğünün, güncel işbirliği alanlarının İBB ile çok daha fazla olması nedeniyle bundan böyle İBB İcra Grubunda yer almasına halen İstanbul Koordinasyon Grubumuzun liderliğini de yürüten İBB Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Dr. Buğra Gökçe'nin aynı zamanda İETT ekibimize de liderlik etmesine karar verilmiştir. İlgili onay süreçleri devam ederken Şubat ayı boyunca Alper Bey ve Buğra Bey sağlıklı iş devri konusunda birlikte çalışacaklardır. 

Bu vesile ile Sayın Gökçe'ye de yeni sorumluluk alanında başarılar dilerim."

DR. BUĞRA GÖKÇE KİMDİR?

1974 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde 1995 yılında Lisans, 2000 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2002 yılından itibaren TMMOB Şehir Plancıları Odasında çeşitli kademelerde yöneticilik görevleri üstlendi. 2006-2007 yıllarında Oda'nın Genel Başkanlığı görevini yaptı.

2005 yılından itibaren ODTÜ ve Gazi Üniversitelerinde 2014 yılına kadar yarı zamanlı öğretim görevliliği yaptı. 2008 yılında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyeliğine atandı. 2007 yılında Japon hükümetinin verdiği burs ile Japon kentlerinde planlama ve kentsel ulaşım yatırımları konusunda lisansüstü eğitim aldı.

2008 yılında ODTÜ Şehir Planlama Anabilim Dalı'ndan doktora derecesi aldı. 1996 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesinde başlayan kamu görevi çok sayıda planlama çalışması ve Ankara 2023 Nazım Planlama çalışmaları koordinatörlüğü ile 2009 yılına kadar sürdü.

2009- 2010 yıllarında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu başkanlığı görevini üstlendi. 2009 yerel seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çankaya Belediyesine geçişine muvafakat verilmediği için memuriyetten istifa ederek Çankaya Belediyesi'nde görev yapmaya başladı.

2010-2014 yıllarında Çankaya Belediyesi'nde yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2014 yerel seçimleri sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Fen İşleri Daire Başkanı olarak göreve başladı.

Aynı yılın Ekim ayında Genel Sekreter Yardımcılığı'na atandı. 2016 yılı Eylül'ünde vekaleten atandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine 2017 Mart başında asaleten getirildi ve Mayıs 2022 tarihine kadar bu görevini sürdürdü.