Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Felsefe Sempozyumu, "Doğanın Ardından" başlığı ile 3-4 Kasım tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Doğa felsefesini bir metafizik olarak gören geleneksel kavrayışa karşı, felsefi sorgulamanın doğa konusundaki bilimsel, kültürel, ahlaki, politik, sosyal ve ekonomik tartışmaları nasıl zenginleştirebileceğini keşfetmek amacı ile düzenlenecek sempozyumda, felsefenin farklı alanlarında çalışmalar yürüten birçok konuşmacı bulunuyor.

Sempozyumda ele alınacak konular arasında “doğa felsefesinin günümüz düşünce parametreleri içinde yeniden nasıl tanımlanabileceği”, “insan-kültür-doğa ayrımının ötesinde bir doğa felsefesinin mümkün olup olmadığı”, “insan ve doğa arasındaki iktidar ilişkilerinin temelleri ve sınırları”, “doğaya ilişkin felsefi sorgulamanın çağdaş ekoloji tartışmalarına katkısı” gibi temel soru ve sorunlar yer alıyor.

ABD'de sergilenen Bronz Kafa, Türkiye'ye iade edilecek ABD'de sergilenen Bronz Kafa, Türkiye'ye iade edilecek

Sempozyumda konuşmacılar, teknolojinin insan doğası üzerindeki etkileri, nöroteknolojinin doğa kavramına getirdiği değişiklikler, Antroposen çağının doğa felsefesine etkisi, ekolojik krizin varoluşsal boyutları, sanatın ekolojik krizlere nasıl tepki verebileceği, biyopolitika kavramının doğa ve insan ilişkisine katkısı, biyo-etik ve ekolojik eleştirilerin insani tecrübeye etkileri gibi konuları ele alacaklar.

DÜNYA GENELİNDE İZLEYİCİ KATILIMINA AÇIK OLACAK

Çevrim içi (online) olarak gerçekleşecek “Doğanın Ardından” sempozyumu, dünya genelinde izleyici katılımına da açık olacak. Eş zamanlı olarak Türkçe ve İngilizce simultane çeviri hizmeti sunulacak olan sempozyumda oturumlar canlı olarak Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü'nün Youtube kanalı üzerinden yayınlanacak.

Sempozyumun programına şu adresten ulaşılabilir: https://felsefe.ege.edu.tr/tr-18339/doganin_ardindan.html