Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada erken seçim tartışmalarına net bir yanıt vererek, “Aday olma gibi bir derdim yok, seçimler zamanında yapılacak” ifadelerini kullanmıştı. Ancak bu açıklamadan kısa süre sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yaptığı değerlendirme siyasi kulisleri hareketlendirdi.
Trabzon’da bir konuşma yapan Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçimi 2027-2028 ama muhtemelen 2027 olacak, öyle düşünüyorum” dedi. Seçim gecesine dair hayali bir sahne canlandıran Uraloğlu, “Ben bu seçimi yaşıyorum, Cumhurbaşkanımız açık ara tekrar Cumhurbaşkanı” ifadelerini kullandı.
Tayyar’dan dikkat çeken paylaşım
Bakan Uraloğlu’nun bu çıkışına destek, eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar’dan geldi. Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı ve daha sonra sildiği paylaşımında, 2027 yılı Kasım ayında erken seçim yapılmasının hem siyaseti hem de toplumu rahatlatacağını savundu.
Küçük bir öneri
Tayyar'ın önce paylaşıp daha sonra sildiği paylaşım şu şekilde:
“Ulaştırma Bakanımız, Trabzon'daki konuşmasında genel seçimin 2027 sonunda olabileceğini söylemiş.
Bir ihtimal olarak.
Daha önce Genel Başkan Vekilimiz @mustafaelitas, Grup Başkanvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız da farklı tarihlerde genel seçimin 2027 Kasım'ında yapılma ihtimaline dikkat çekmişti.
Bu konuda bir karar alınmadığı halde yetkili isimlerin aynı takvime gönderme yapması, bir ortak kanaatin şekillenmeye başladığını gösteriyor.
Bana kalırsa...
İşi hiç uzatmadan, şimdiden 2027 yılı Kasım ayı için seçim kararı alınsa, hem toplumda hem siyasette genel bir rahatlama olacağını düşünüyorum.
Çözüm süreci, yeni Anayasa, ekonomik program, İBB soruşturması gibi tüm tartışmalar seçim polemiği dışında kalır, gündem daha reel zeminde. ilerler kanaatindeyim.
Herkes hesabını buna göre yapar, risk azalır, gündem daha şeffaf hale gelir.
Küçük bir öneri...”