Konya'nın aynı zamanda tek CHP'li belediyesi olan Tuzlukçu İlçe Belediyesi, en düşük işçi maaşını 4 bin 500 lira olarak açıklamış ve ardından 65 esnafa da 1000'er lira destek dağıtmıştı.

''NASIL BU KADAR ZAM YAPARSIN''

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Akbuğa'nın, büyükşehirden taleplerde bulunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'ın, “Danışmadan nasıl bu kadar zam yaparsın, esnafa para dağıtırsın? Sende para çok, o yüzden bizim yapacağımız işleri de sen yaparsın” sözleri tartışmalara neden oldu.

Uğur İbrahim Altay

İLÇE BELEDİYE BAŞKANININ İSTEKLERİ KABUL EDİLMEDİ

Sözcü’nün haberine göre, Belediye Meclisi'nin son toplantısında, Akbuğa'nın, büyükşehirin yetkisinde olan bazı hizmetlerin yapılmasını isteği kabul edilmedi. 

Akbuğa ile meclis Üyesi Seyit Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile görüşmek için randevu istedi.

İki başkanın tartışmasına tanık olan Tuzlukçu ve Büyükşehir Meclis Üyesi Seyit Yıldırım makam odasında yaşananları şöyle anlattı:

“Nurettin Bey, vatandaşın tarlasının zarar görmemesi için su deposu yolunun yapılmasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Sende para çok, kendi işini kendin yap. Başkanlar işçisine yaptığı zam için danışırken sen danışmıyorsun. İşçiye zam yapıyorsun, esnafa para dağıtıyorsun, bize  danışmıyorsun' deyince başkan, ‘İşçi benim, para benim. Sen amirim değilsin' sözleriyle tartışma başladı. Tartışma büyüyünce, başkanın özel kalem görevlileri odaya geldi. Başkanı, görevlilerle birlikte dışarıya çıkardık.”