Frontiers in Psychology'de yayınlanan araştırmanın yazarlarından Théophile Bieth, "İlk gözlemimiz, diğer çalışmaların gösterdiği gibi, karantinanın araştırmaya katılanların çoğunluğu için üzücü olduğu, ancak ortalama olarak insanları daha yaratıcı yaptığını” belirtti.

Fransa’da yapılan araştırmanın 380 katılımcısına, yaşamsal ve zihinsel durumları ve öncekinden daha fazla veya daha az yaratıcı hissedip hissetmedikleri ile ilgili sorular soruldu. Artan yaratıcılık, daha fazla boş zamana sahip olma, daha fazla motivasyon veya bir sorunu çözme ihtiyacı ile güçlü bir şekilde bağlantılıyken, olumsuz değişiklikler olumsuz duygusal duygular veya kaynak veya fırsat eksikliği ile ilgiliydi.

YEMEK YAPMAK BAŞI ÇEKİYOR

Çalışma aynı zamanda insanların karantina sırasında hangi yaratıcı etkinlikleri seçtiğini de belirledi. İnsanların zamanlarını verdikleri en büyük yaratıcı hobiler yemek yapmak, resim çizmek, dikiş dikmek, bahçıvanlık yapmak, dekorasyon yapmak ve müzik çalmaktı.

Araştırmada bahsedilen etkinliklerin yaklaşık yüzde 40'ı, insanların son beş yıl içinde daha önce uyguladıkları hobilerdi ve diğer kısmı, insanların yeni hobileriydi. İnsanların daha önce yaptığı etkinliklerden en özverili katılımcıları yemek pişirme, spor ve dans programları, kendi kendine yardım girişimleri ve bahçıvanlık vardı.

Ancak birçok kişi kendi Covid-19 kısıtlamalarıyla daha yaratıcı hale geldiklerini hissederken, bazı kişiler yaratıcı olamayacak kadar çok sorunla karşılaştıklarından yaratıcı olmadıklarını söyledi. (The New York Post)