Akış hizmeti tarafından açıklanan işten çıkarmalar, esas olarak California'daki ABD ofisini etkileyecek. Netflix, iş kayıplarının şirketin gelirindeki düşüşten kaynaklandığını söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Bu değişiklikler, bireysel performanstan ziyade iş gereksinimleri tarafından yönlendiriliyor, bu da onları özellikle zorlaştırıyor, çünkü hiçbirimiz böyle harika meslektaşlarımıza veda etmek istemiyoruz" denildi. 

‘2 MİLYON ABONE’ BEKLENTİSİ

Hangi departmanlardan çalışan çıkarıldığı bildirilmezken Los Angeles Times insan kaynakları, iletişim ve içerik departmanının kıyımdan etkilendiğini bildirdi. Nisan ayında, akış devi 2022'nin ilk üç ayında 200 bin abone kaybettiğini açıklayınca sektörü şok etti ve önümüzdeki çeyrekte iki milyon kişinin daha ayrılmasının beklendiği konusunda uyardı.

Netflix dünya çapında 220 milyon aboneye sahipken ve açık pazar lideri olmaya devam ederken, Disney Plus, HBO ve Amazon Prime Video gibi rakip platformların gelişiyle son yıllarda şiddetli rekabetle karşı karşıya kaldı. Geçen ayki kazanç raporunda şirket, Ukrayna'daki savaşın ve ABD'deki fiyatlarını artırma kararının abonelerine zarar verdiğini de söyledi.

Bazı analistler, pandemi sırasında kayıtlardaki artıştan sonra Netflix'in işi büyütmek için kolay yollarının tükendiğini söylüyor. Şirket, daha ucuz, reklam tabanlı bir modele baktığını ve ayrıca 100 milyon haneye mal olan şifre paylaşımını kırmayı planladığını söylüyor. (BBC)