Sanatçı İlkay Akkaya'nın 31 Ekim'de Bursa Akademik Odalar Birliği sahnesinde vermeyi planladığı konseri, Nilüfer Kaymakamlığı tarafından 'kamu düzeni ve güvenliği' gerekçe göstererek yasaklanmıştı. 

'ZAVALLI BİR DURUM'

Yasak kararının MHP'nin gençlik teşkilatı olan Ülkü Ocakları'nın talebi üzerine verildiği öğrenildi. Akkaya, konserinin Ülkü Ocakları Nilüfer İlçe Başkanlığı'nın Nilüfer Kaymakamlığı'na yazdığı dilekçe üzerine iptal edildiğini duyurdu. Ülkü Ocakları Nilüfer İlçe Başkanlığı'nın dilekçesini paylaşan Akkaya, olaya "Bu dilekçeye istinaden konser yasaklamak nasıl da zavallı bir durum" ifadeleriyle tepki gösterdi.

'İPTALİNİ TALEP EDİYORUZ'

Akkaya'nın"Adı anılan bu sanatçı terör örgütünün propagandasını yapmakta, terör örgütü liderinin fotoğrafının altında poz vermekte ve öldürülen terör örgütü mensuplarının resimlerini paylaşarak anmaktadır" ifadeleriyle hedef alındığı dilekçede "Ülkü Ocakları Nilüfer İlçe Başkanlığı olarak Nilüfer ilçemizde 31.10.2022 tarihinde düzenlenecek sözde sanatçı İlkay Akkaya'nın konserinin iptalini talep ediyoruz" denildi. 

Akkaya'nın paylaşımı şöyle:

DAHA ÖNCEDE İPTAL EDİLMİŞTİ

İlkay Akkaya'nın geçen aylarda Adana, Şanlıurfa, Mardin gibi birçok ildeki konserleri iptal edilmişti. Ekim ayında Mersin’de vereceği konser hakkındaki yasak kararının yürütmesi ise “ortaya çıkacağı iddia edilen tehlikelerin soyut ve varsayımsal nitelikte olduğu” nedeniyle durdurulmuştu.